Kumoweld ontvangt NIL certificaat ‘erkende lasopleiding’

Kumoweld Assen heeft tijdens haar jaarlijkse EWM High Tech Welding Day het certificaat ‘NIL erkende lasopleiding’ in ontvangst mogen nemen. De lasdag op 17 april was een dag boordevol innovaties en demonstraties op het gebied van lastechniek, plasmatechniek en een primeur op het gebied van volautomatische opspantafels.

Kumoweld heeft eind 2013 een nieuw onderkomen betrokken in Assen, en in de afgelopen periode is gesleuteld aan een totaalconcept. Micha van Veen, lasexpert (IWT) binnen Kumoweld: ‘’ Als enige aanbieder in Noord Nederland op lasgebied kunnen wij een totaalpakket bieden voor de lasindustrie, van tekentafel tot eindproduct kunnen wij voorzien in klantgericht maatwerk. Een eigen bedrijf in gassen, een eigen divisie in lasopleidingen, en bovendien kunnen wij ondersteunend zijn indien onze klant vakpersoneel nodig heeft , zoals lassers. Met een geselecteerd aantal lastechnische uitzendbureaus hebben wij een partnership gesloten zodat de klant bij ons geheel ontzorgd kan worden. De ‘hard savings’ die we voor de eindgebruiker kunnen realiseren zijn vaak veel interessanter dan de laatste paar procent op materiaal.”

Omdat Kumoweld de markt doeltreffend wil benaderen, is met betrekking tot de lasopleidingen ook gekeken naar een stuk meerwaarde. Dit heeft men onder andere bereikt doordat Kumoweld Lasopleidingen momenteel de enige aanbieder is van de RWC (Responsable Welding Coördinator) kaderopleiding in Noord Nederland. Binnenkort wordt in Assen al gestart met deze kaderopleiding, die vooral nodig is bij bedrijven die moeten voldoen aan de nieuwe wetgeving rondom EN-1090 normering, welke vanaf 1 juli 2014 van kracht is. Daarnaast biedt men een compleet pakket aan praktijkopleidingen (NIL 1 t/m 4), maar ook de kaderopleiding IWP, IWS, en IWT worden gegeven. Hiervoor werd aan Kumoweld het certificaat NIL erkende lasopleiding’ overhandigd.

De lasdag trok ongeveer 165 bezoekers. Zij zagen van het Duitse merk EWM onder andere de processen TIG High Speed, ColdArc, ForceArc, en Orbital Welding. Met TIG High Speed wordt de kwaliteit en uiterlijk van het TIG proces behaald, maar tevens de snelheid van het MIG lassen door de constante aanvoer van lasdraad. ForceArc is een productie verhogend lasproces dat haar sporen inmiddels ruimschoots heeft verdiend. Kumoweld is al enkele jaren succesvol met dit proces in Noord Nederland. EWM heeft een compleet gamma aan lastechniek in huis: machines (alle processen), toortsen, toevoegmaterialen, et cetera.

Van het merk Förster werd een volautomatische las- opspantafel gedemonstreerd. Hiermee kan de eindgebruiker vooraf digitaal zijn maatvoeringen instellen, dit scheelt tijd in bijvoorbeeld het maken van hekwerken, ramen en frames. Bovendien heeft Förster een nieuw systeem van opspannen ontwikkeld ten opzichte van reguliere systemen. In plaats van een gatensysteem werkt Förster met een zogenoemd ‘open T-groef’ systeem. Dit principe heeft een aantal voordelen waaronder ruimere flexibiliteit, mogelijkheid tot doorsteken van producten, eenvoudige uitbreiding van bestaande tafels en minder opspangereedschappen. Bovendien zijn de gereedschappen onderhoudsvrij.

Tevens was Hypertherm aanwezig met de nieuwste technologie op plasmagebied, uiteraard voorzien van live demonstraties.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

Lasrobot met opleiding

03-06 Bedrijven in West-Brabant en Zeeland die bij RobWelding een lasrobot aanschaffen, kunnen bij Vakopleiding…

Verbinden

Nieuwe uitstraling Cardietech Lastechniek

13-02 Een nieuw jaar betekent voor Cardietech Lastechniek ook een nieuwe uitstraling. De showroom en…

Verbinden

Dealerschap Stel naar Werkplaats Service Nederland

03-04 Werkplaats Service Nederland is per 1 april een samenwerking aangegaan met een tweede lasmerk.…

Verbinden

Lasopleidingen bundelen krachten

08-06 De Groot Lasopleidingen en het LPMW Lasinstituut, de opleidings- en certificeringstak van Laspartners Multiweld,…

Verbinden

Max Bleijswijk nieuwe directeur Kemppi Benelux

25-03 Na een dienstverband meer dan 30 jaar legt Joop van Elen per 1 april…

METAVAK 2016

Huisman is er voor de lasser

24-10 Huisman is totaalleverancier van alle mogelijke industriële gassen in allerlei kwaliteiten en verpakkingsvormen, eigen…

Verbinden

Tiende editie Welding Week

13-10 Bijna honderd exposanten geven op de Welding Week een overzicht van het actuele aanbod…

Geen categorie

Bossche Bollen van Venvulas voor supercascobouwer

30-03 Venvulas Lastechniek uit Vught heeft 250 Bossche Bollen laten aanrukken voor de productieploeg van…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV