Tiende editie Welding Week

Bijna honderd exposanten geven op de Welding Week een overzicht van het actuele aanbod in de Benelux van de producten (apparaten, hulpmiddelen, chemicaliën) en diensten die ingezet worden voor het lassen, verbinden en snijden van metalen en kunststoffen. De Welding Week, een evenement dat eens in de vier jaar wordt gehouden, vindt op 20, 21 en 22 oktober weer plaats in de Antwerp Expo.

Dat de Welding Week wordt gezien als een belangrijk evenement op het gebied van las- en snijtechniek, blijkt wel uit de klinkende namen die beursorganisator Easyfairs aan boord heeft weten te krijgen. Op de deelnemerslijst staan onder meer ABB, Abracor, Air Liquide Welding, Binzel, Cloos, Fanuc, Kemppi, Koike, Laskar Puntlastechniek, Lorch, Messer Cutting Systems, Rofin, Rolan Robotics, Valk Welding en Yaskawa.

Innovaties
Om het de bezoekers gemakkelijk te maken de noviteiten te ontdekken, wordt op de beursvloer een Demo & Innovatie Route uitgezet. Deze voert langs een kleine twintig exposanten. Onder meer langs Fanuc Benelux, dat een nieuwe gebruiksvriendelijke robot lascel demonstreert. Cloos demonstreert de laseigenschappen van de QinTron en Wouters Cutting & Welding een betaalbare CNC plasmatafel voor precisiesnijden met een hoge snelheid. Laskar Puntlastechniek ligt aan de innovatieroute met een hybride inverter puntlasmachine die zonder kwaliteitsverlies een extreme energiebesparing tot wel 80% mogelijk maakt. Pferd-Rüggeberg presenteert de hardmetalen stiftfrezen vertanding Steel en Inox als alternatief voor de afbraamschijf.

Masterclasses
De Welding Week biedt ook een omlijstend randprogramma. Op woensdag 21 oktober wordt samen met Enterprise Europe Network een ‘matchmaking event’ georganiseerd om bedrijven in contact te brengen met potentiële binnen- en buitenlandse partners. Universiteiten, onderzoeksinstellingen, grote bedrijven, MKB-bedrijven en ondernemers uit de België, Nederland, Frankrijk, Duitsland (Noordrijn-Westfalen), Oost-Europese en de Scandinavische landen doen hieraan mee.
Tevens worden er op woensdag en donderdag in totaal zes masterclasses georganiseerd in samenwerking met het BIL, NIL, VCL en Clusta over de meest recente inzichten op diverse vakgebieden. Op het programma staan bijdragen over de trends in MIGMAG lassen, trends in TIG lassen, oppervlaktebehandeling van RVS na het lassen en het lasproces als onderdeel van Industrie 4.0.
De tiende editie van de Welding Week vindt gelijktijdig plaats met Subcontracting: de vakbeurs voor industriële toelevering.

De openingstijden van De Welding Week in Antwerp Expo (www.antwerpexpo.be) zijn dinsdag 20 oktober van 10.00 tot 17.00 uur, woensdag 21 oktober van 10.00 tot 20.00 uur en donderdag 22 oktober van 10.00 tot 17.00 uur. Zie voor alle overige informatie de beurswebsite.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetaalNieuws nog OnLine

Lastechniek in beweging – lastechnische dagen bij RoboFlex

27-06 Die zes specialisten zijn RoboFlex, EQIN, Laspartners Multiweld, Lorch Lasapparatuur, Studco Stiflastechniek en Yaskawa.…

Verbinden

MetaalNieuws: Special Verbindingstechniek

11-06 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Personeel en Opleiding

Lasrobot met opleiding

03-06 Bedrijven in West-Brabant en Zeeland die bij RobWelding een lasrobot aanschaffen, kunnen bij Vakopleiding…

Verspanen

Machineering: Maken van A tot Z in 10 technologieroutes

21-03 Het grootste paleis van Brussels Expo vormt van 27 tot en met 29 maart…

Verbinden

Nieuwe uitstraling Cardietech Lastechniek

13-02 Een nieuw jaar betekent voor Cardietech Lastechniek ook een nieuwe uitstraling. De showroom en…

Verbinden

Dealerschap Stel naar Werkplaats Service Nederland

03-04 Werkplaats Service Nederland is per 1 april een samenwerking aangegaan met een tweede lasmerk.…

Verbinden

Sterke metaal-kunststof verbindingen met laser

06-03 Door de groeiende vraag naar lichtgewicht constructies worden steeds vaker verschillende materialen in één…

METAVAK 2016

Huisman is er voor de lasser

24-10 Huisman is totaalleverancier van alle mogelijke industriële gassen in allerlei kwaliteiten en verpakkingsvormen, eigen…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X