Langere garantie lithium-ion accu’s heftrucks en magazijntrucks

Jungheinrich geeft voortaan een extra lange garantie op lithium-ion accu’s. Kopers van deze accu’s krijgen 5 jaar garantie. Wanneer de accu voor die tijd terugloopt naar minder dan 65% van de nominale capaciteit, krijgt de gebruiker een gratis reparatie of wordt de accu zelfs volledig vervangen.

Jungheinrich introduceerde in 2011 als eerste fabrikant lithium-ion techniek in heftrucks en magazijntrucks. Oliver Lücke, binnen de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor productontwikkeling: “Omdat we sindsdien veel ervaring met lithium-ion techniek hebben opgedaan, geven we deze garantie met een gerust hart af. Door 5 jaar garantie met ten hoogste 10.000 bedrijfsuren te geven, nemen we het investeringsrisico bij onze klanten weg. Wat overblijft zijn de talloze voordelen van deze moderne techniek.”

Robuuster dan lood-zuur
Eén van die voordelen is, dat de accu’s minder gevoelig zijn dan oude lood-zuur batterijen. Lücke: “Onze lithium-ion accu’s hebben intelligentie aan boord en communiceren met zowel de acculader, als de heftruck. Daardoor kunnen ze zichzelf beschermen tegen schadelijk gebruik aan de ene kant en aan de andere kant zichzelf optimaal aanpassen aan de stroom die gevraagd wordt. Dat is de belangrijkste reden, dat onze accu’s zo robuust en duurzaam zijn en tegelijk de energiezuinigheid van de truck verder verbeteren.”

De accu’s kunnen probleemloos tijdens bijvoorbeeld koffie- en lunchpauzes bijgeladen worden, zonder dat dit schade aan de accu veroorzaakt. Doordat het laadproces veel sneller verloopt, wordt het zo ook mogelijk in continudiensten te werken zonder de accu te wisselen. Het feit dat de accu überhaupt geen onderhoud of water bijvullen nodig heeft, er geen speciale acculaadstations meer nodig zijn en de truck met lithium-ion techniek nóg krachtiger presteert, zorgt voor een verdere verlaging van de gebruikskosten.

De standaard in intern transport
Jungheinrich
is ervan overtuigd dat lithium-ion techniek op korte termijn de standaard wordt in het intern transport. Door het gebruiksgemak en de efficiëntie zullen bovendien nog meer bedrijven worden verleid hun diesel- en LPG-heftrucks om te wisselen voor elektrisch materieel.

Meer dan 90% van de modellen van Jungheinrich is inmiddels verkrijgbaar met lithium-ion techniek. Zelfs reeds bestaande Jungheinrich hef- en magazijntrucks zijn in de meeste gevallen om te zetten op Jungheinrich lithium-ion accu’s. Naast 24V en 48V lithium-ion accu’s, worden binnen enkele maanden ook 80V accu’s leverbaar.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Transport en Logistiek

iF Design Award voor compacte Jungheinrich ERE 225i palletwagen

30-05 “Een geslaagd design visualiseert de eigenschappen van een product en biedt de bestuurder tegelijkertijd…

Transport en Logistiek

Wendbare en compacte aanhanger

20-04 Hiervoor wordt samengewerkt met K.Hartwall, een Finse specialist op het gebied van logistieke oplossingen.…

Automatisering

Jungheinrich neemt AMR-specialist over

22-11 Arculus richt zich met zijn team van software- en hardwarespecialisten op AMR, modulaire productieplatforms…

Transport en Logistiek

Nieuwe elektrische heftrucks Jungheinrich productiever en veiliger

06-10 De 2-serie en 3-serie omvat 12 verschillende modellen. De heftrucks zijn verkrijgbaar als driewiel-…

Werkplaatstechniek

Jungheinrich bouwt geautomatiseerd magazijn voor Liebherr

20-01 Jungheinrich bouwt een nieuw geautomatiseerd onderdelenmagazijn voor Liebherr, producent van mobiele kranen. In het…

Verspanen

DMG Mori zoekt potentieel in de complete keten

07-10 In de werktuigmachinebouw is er elk decennium een belangrijke, allesoverheersende ontwikkeling. De afgelopen tien…

Transport en Logistiek

Online tool voor dagelijkse controle heftrucks

01-07 Bij veel bedrijven zorgt de dagelijkse controle van heftrucks en hoogwerkers voor problemen, omdat…

Logistiek

Heftrucks voor de zwaarste inzet

20-03 Jungheinrich heeft onlangs op LogiMAT zijn nieuwste elektrische heftruckrange gepresenteerd: de EFG 6-serie. Deze…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen