Lasopdrachten onder favorietentoetsen

0

Inschakelen en onmiddellijk beginnen – EWM heeft extra functies toegevoegd aan de LP-XQ-besturing voor het MIG/MAG-multiproces-lasapparaat Titan XQ puls, waardoor het werk van lassers eenvoudiger wordt.

De nieuwe besturing maakt de omschakeling tussen de EWM-lasprocessen snel en eenvoudig. Een speciaal voordeel zijn de vijf favorietentoetsen: Hier kunnen lassers en de lastoezichthouders de individuele instellingen voor verschillende terugkerende lasopdrachten opslaan en later snel met een druk op de knop weer oproepen.

De LP-XQ-besturing is uitgerust met een snelle selectiefunctie en optimaliseert de instelling en het werk zelf: Met de knop voor procesomschakeling kan eenvoudig worden gewisseld tussen de MIG/MAG-processen MIG/MAG Standard, forceArc, wiredArc, rootArc en coldArc. Daarnaast is het ook mogelijk om snel te wisselen tussen de standaard JOB‘s-, Puls- en Positionweld. De optimale karakteristiek wordt daarbij altijd automatisch aangepast aan de ingestelde basisinstellingen, zoals het materiaal van het lastoevoegmateriaal, de diameter en het gebruikte gas. De favorietenlijst kan ook worden gebruikt om gecertificeerde lasprocessen te beveiligen: De lastoezichthouder kan de parameters voor een gecertificeerd lasproces invoeren op een van de favorietentoetsen. In vergrendelde toestand kan de lasser alleen de vooraf ingestelde lasparameters oproepen; zo worden afwijkingen voorkomen. Als de correctiemodus is geactiveerd, kan de lasser de parameters van de vooraf ingestelde favorieten binnen het ingestelde tolerantiebereik aanpassen.