Laura Staalcenter Maastricht investeert in Kohler richtmachine

0

Laura Staalcenter Maastricht heeft een nieuwe richtmachine aangekocht van het Duitse fabricaat Kohler, dat in Nederland en België wordt vertegenwoordigd door Hevami Oppervlaktetechniek in Veghel.

Laura Staalcenter Maastricht is gespecialiseerd in het verwerken van stalen coils tot platen op maat. Hiervoor beschikt men over twee moderne decoillijnen. Omdat het na het decoilen voor kan komen dat de platen toch nog niet de gewenste vlakheid hebben, beschikt Laura al vele jaren over een narichtstraat. De nieuw aangekochte PeakPerformer richtmachine van Kohler wordt ingezet om na te richten en zal hierbij de bestaande narichtmachines vervangen. Deze zijn sterk verouderd en niet krachtig genoeg om aan de hedendaagse vraag naar staal met een hogere treksterkte te voldoen.

Platen richten tot 2500 mm breed

Met de nieuwe richtmachine, type PeakPerformer 100P.2500-RB-C, kan Laura in principe platen richten tot 2500 mm breedte waarbij men in de praktijk veelal maximaal tot 2100 mm zal verwerken aangezien dit de maximale breedte is van de decoillijnen. De nieuwe  richtmachine heeft een overbreedte om optimaal gebruik te kunnen maken van het aanwezige bombage-systeem dat is aangekocht om eventuele randgolving en middenspanning uit de plaat te verwijderen. Afhankelijk van de rekgrens van de te richten materialen kunnen platen van 2000 mm breed tot een dikte van 12 mm gericht worden.

Volgens planning zal de nieuwe narichtstraat medio 2021 operationeel zijn.