Lawaai staat centraal in Week van Veilig en Gezond Werken

De Week en het Congres van Veilig en Gezond Werken staan dit jaar in het teken van schadelijk geluid. Op 15 juni wordt de week afgetrapt met de start van de 5xbeter Roadshow. Deze doet in vijf dagen vijf bedrijven aan, die inspiratie en best practices bieden op het gebied van veilig en gezond werken.

De roadshow maakt de volgende stops:
15 juni: DAF Trucks Eindhoven
16 juni: Panelen Holland, Oosterwolde
17 juni: RAVO, Alkmaar
18 juni: Vink Systemen, Katwijk
19 juni: BVMT, Delft.

Maar niet alleen de bedrijven waar de truck langs gaat doen mee aan de Week van Veilig en Gezond Werken. 5xbeter roept alle bedrijven in de metaal op deze week extra aandacht te schenken aan veilig en gezond werken. Hiervoor zijn diverse pakketten en workshops beschikbaar, zoals posters, vlaggenlijnen, veiligheidslint, nieuwe campagneposters Schadelijk geluid, brochures, een quiz en een sneak preview van de nieuwste film.

Presentatie nieuwe film

Het thema schadelijk geluid speelt overal in de metaal, ongeacht de grootte van een bedrijf of je werkplek. Bijna iedereen in de metaal werkt (dagelijks) te midden van schadelijk geluid. De oplossingen om de blijvende gevolgen van schadelijk geluid tegen te gaan zijn laagdrempelig. Er is een breed spectrum aan oplossingen mogelijk, van goedkoop tot ingrijpend. Werkgever en werknemer moeten samenwerken om de beste resultaten te behalen. En het draait om het geven van het goede voorbeeld: communicatie en cultuur veranderen.
Dit aspect zal ook centraal staan tijdens het congres ‘Het wordt vanzelf stil’ op maandag 22 juni in Radio Kootwijk. Tijdens dit interactieve congres gaat een nieuwe 5xbeter film in première, delen verschillende bedrijven hun ervaringen met het terugdringen van de gevolgen van schadelijk geluid, vertellen de Verbetercoaches over hun praktijk en wat 5xbeter de komende periode te bieden heeft en worden de twee Preventiemedewerkers 2015 bekend gemaakt. Televisiepresentator, talentscout en coach Henkjan Smits sluit het congres af met zijn persoonlijk verhaal over de gevolgen van lawaaidoofheid.
Donderdag 7 mei opent de inschrijving voor het congres.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Geen categorie

Week van Veilig en Gezond Werken van start

15-06 De zesde Week van Veilig en Gezond Werken is maandag van start gegaan met…

Geen categorie

Verbetercheck schadelijk geluid vernieuwd

11-02 5xbeter, het project voor veilig en gezond werken in de metaalbewerking en metalektro, lanceert…

Geen categorie

Wiltec benoemd tot 3M Peltor communications Service Center

14-01 Wiltec is gecertificeerd als officieel, exclusief Service Center van 3M Peltor communicatie producten in…

Geen categorie

Wiltec pakt gehoorschade aan

23-10 Wiltec, leverancier van persoonlijke beschermingsmiddelen, biedt bedrijven een oplossing om eenvoudig en snel voor…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV