Licht wijst de weg

0

Kasto’s torenmagazijn Unitower voor de opslag van langgoed en plaatmateriaal kan voortaan uitgerust worden met een geïntegreerde Pick-by-light functie. Deze leidt de bediener met behulp van een lichtstraal intuïtief naar het benodigde artikel. Gebruikers van het magazijn kunnen hiermee tijd besparen en fouten voorkomen.

Volgens Kasto is de functie vooral behulpzaam in magazijnen waarin de pallets of cassettes zijn onderverdeeld in meerdere vakken. De functie is in de besturing van het magazijn geïntegreerd en krijgt daarvan de informatie welk artikel voor de betreffende opdracht moet worden in- of uitgeladen. Nadat de pallet of cassette op het in- en uitlaadstation is gebracht, wordt de inhoud ervan met een lichtstraal aangelicht. De bediener ziet in één oogopslag het juiste vak en kan de artikelen foutloos opbergen of uitnemen.

De nieuwe functie wordt gepresenteerd op de vakbeurs Logimat (10 tot en met 12 maart in Stuttgart). Kasto wordt in Nederland vertegenwoordigd door Van Hoorn Machining in Veldhoven.