Limas demonstreert voorinstelapparaten van EZset

0

Limas CNC-machinery in Neer vertegenwoordigt diverse Duitse fabrikanten van hoogwaardige CNC-machines, maar zal op de Brabantse Metaaldagen het accent leggen op de gereedschapvoorinstelapparaten van EZset. Hiermee kunnen verspaners het aantal spindeluren van hun machines flink opvoeren.

Gereedschapvoorinstelapparaten sparen tijd en kosten. Hierop worden de gereedschappen immers ingesteld, gemeten en getest, terwijl de machine spanen produceert, zonder stilstand. Nauwkeurig gemeten gereedschappen, optimale machinetijden en langere standtijden van de gereedschappen kunnen zo maar een productiviteitsverbetering van 15 procent opleveren.

Passende oplossing voor elk budget
EZset biedt een uitgebreid programma met het doel voor elk budget een passende oplossing te bieden. Limas zal in de Brabanthallen twee voorinstelapparaten van de Duitse fabrikant demonstreren: een eenvoudig instapmodel en een hoogwaardig model. Bedrijven met drie of vier machines kunnen volgens Limas-directeur Hans Blomen al veel voordeel behalen met het instapmodel. “Voor hen is dat vaak al toereikend.” Bedrijven die meer verlangen kunnen kiezen voor een model met meer mogelijkheden, zoals software-opties waarmee het voorinstelapparaat naadloos kan worden geïntegreerd in een compleet systeem van gereedschapmanagement.

Productiviteit opschroeven
Het voorinstellen van gereedschappen past volgens Blomen uitstekend in het thema van de Metaaldagen: het opschroeven van de productiviteit in metaalbewerkende bedrijven. “Dit thema is uitstekend gekozen. Ik hoopt dat het concept ook echt goed uit de verf zal komen en dat de standhouders niet allemaal machines naar binnen karren zodat het een soort mini TechniShow wordt. Dan zouden we ons doel voorbijschieten.” Op de stand van Limas zullen fysiek geen machines aanwezig zijn, maar wel is alle info daarover beschikbaar. Onder meer over een van de nieuwste ontwikkelingen van Spinner, de Microturn die vorig jaar op AMB is gepresenteerd. Dit is een draaibank voor het kleine, hoognauwkeurige bereik met hoofdspil, subspil, y-as en stationaire gereedschappen. De machine kan fungeren als een soort langsdraaier met B-as, maar is ook een compleet draaifrees-concept voor 5-assig bewerken. Spinner heeft een eigen automatiseringsbedrijf met 80 medewerkers, waardoor het machines als deze als een turnkey oplossing, met een robot, kan leveren. Ook daarover kan Limas de bezoekers informeren, evenals over andere machinemerken zoals DMT, Matec, Monforts en SHW.

Limas CNC-machinery, stand A107

Gratis-toegangskaarten-Brabantse-Metaaldagen