Linde Material Handling breidt portfolio werklampen uit

0

Linde Material Handling heeft op de vakbeurs LogiMAT twee nieuwe lichtconcepten gepresenteerd: VertiLight en LED Stripes. Beide zorgen voor een betere verlichting van de werkplek en maken het verplaatsen van goederen zo efficiënter en veiliger.

Het maakt niet uit in welke branche er gewerkt wordt of met welke goederen; overal waar er ladingen verplaatst moeten worden, geldt de eenvoudige formule: meer zicht = meer veiligheid = minder schade aan stellingen, machines en goederen. En een goede verlichting zorgt in de dagelijkse logistiek ook voor een hogere productiviteit. Zo kunnen pallets sneller in en uit stellingen worden gehaald wanneer de werkplek optimaal verlicht is en wanneer de bestuurder het voertuig en de hefmast doelgericht kan aansturen. Daarnaast is prettig licht goed voor het welzijn, het concentratievermogen en het prestatievermogen van medewerkers. Daarom besteedt Linde Material Handling extra aandacht aan het thema verlichting en presenteerde het op de LogiMAT twee nieuwe lichtconcepten.

Linde VertiLight
Linde VertiLight is vooral waardevol bij het plaatsen en ophalen van goederen in (hoge) stellingen. De lampen bestaan uit LED’s in een halve cirkel, die op de mast worden gemonteerd (parallel bij heftrucks en asymmetrisch op de reachtrucks). Deze lampen zorgen voor een optimale belichting van de werkplek, van de grond tot aan de hefhoogte. Anders dan bij normale werklampen is het licht geen puntvormige straal, maar wordt er op een gelijkmatige manier, een groot oppervlak verlicht, zonder medewerkers te verblinden. De kleurtemperatuur van de VertiLight lijkt met 6.500 Kelvin op die van normaal daglicht. Dit helpt om vermoeidheidsverschijnselen te voorkomen. Via de montagebeugel is de verticale verlichtingshoek aan te passen op de specifieke werksituatie.

Motrac Linde
De LED Stripes zijn licht strips voor heftrucks. Ze zorgen voor een optimale verdeling van het licht rondom het voertuig en maken elke verstopte hoek zichtbaar.

Linde LED Stripes
Ook de tweede lichtinnovatie van Linde maakt het mogelijk om sneller en veiliger te werken, en ook dit systeem is – net als VertiLight – verkrijgbaar af fabriek of als voorgefabriceerde retrofit. De LED Stripes zijn licht strips voor heftrucks. Deze worden voorop de mastprofielen en achterop het bestuurders traliewerk geplaatst. Ze zorgen voor een optimale verdeling van het licht rondom het voertuig en maken elke verstopte hoek zichtbaar. Ook bewegingen van de vorkdrager hebben geen gevolgen voor de zichtkwaliteit. De Stripes geven wit licht in de rijrichting en worden aan de andere kant rood. Een belangrijke indicatie voor voetgangers en andere heftruckchauffeurs, die al vanuit de verte kunnen zien in welke richting de heftruck rijdt. Ze worden daarbij ook minder verblind, doordat de krachtige diodes licht produceren met een heel natuurlijke uitstraling (5.700 Kelvin). “We geven onze klanten de mogelijkheid om hun voertuigen nog toepassingsgerichter uit te rusten”, zegt Michael Fuchs, Product Manager Spare Parts bij Linde Material Handling. “VertiLight en LED Stripes zijn een nuttige aanvulling op onze normale werklampen. Die laatste zijn vooral geschikt voor verlichting op afstand of buiten, terwijl de nieuwe oplossingen zijn ontwikkeld voor het verlichten van alles om het voertuig heen.”

www.motraclinde.nl