Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

0

‘Het zijn gekke tijden.’ Dat hoor je steeds vaker om je heen de laatste tijd. En precies dat korte zinnetje nestelde zich als het spreekwoordelijke oorwormpje in mijn toch al drukke hoofd. Dit werd niet veroorzaakt door het nieuws over de historische ontmoeting van die twee hilarische staatshoofden met dito kapsels. En ook niet door de maatregelen die Donald Trump afkondigde om de Amerikaanse staalindustrie te beschermen.

Op de een of andere vreemde manier heb ik trouwens het idee dat die twee acties van de president met elkaar te maken hebben. De vraag is hooguit, welke van de twee is nu de afleidingsmanoeuvre en welke is oprecht om de wereld te verbeteren? Nou ja de wereld, Amerika eerst natuurlijk. Nee, wat mij al een tijdje bezig houdt, en veel mensen aan het hart gaat, het weer. Dat is zo van slag dat je er bijna nog meer medelijden mee zou krijgen dan met Melanie Trump.

De winter in Nederland kwam maar niet op gang en toen werd het toch nog ineens ijzig koud. Terwijl op de Noordpool tegelijkertijd de warmste temperaturen ooit werden gemeten. We kunnen er wat aan doen, daar ben ik van overtuigd. En het mooie is, dit kan door beter samen te werken met diezelfde natuur. Nu moet ik er eerlijk bij zeggen, dit is niet de enige reden dat we bij De Cromvoirtse grootschalig in zonne-energie geïnvesteerd hebben. 6000 m2 dak, bedekt met 1.481 zonnepanelen. Dat is niet alleen milieuvriendelijk, maar levert ons ook nog eens een flinke stroombesparing op. Dat hebben we trouwens niet alleen aan de zon te danken. Want ons nieuwe energieplan werd breder aangepakt. Slimme sensoren die zorgen dat het licht aangepast wordt aan de hoeveelheid daglicht en alleen aan is als er in een ruimte gewerkt wordt. Led-verlichting door heel ons pand. En de nieuwste technieken, die ervoor zorgen dat er minder energie nodig is voor koeling en efficiënter opgewekt wordt voor onze lasersnijder.

U zult begrijpen dat dit alles een behoorlijke investering is, maar het loont meer dan de moeite. Zo verdienen we onze led-verlichting al terug in slechts 1,5 tot 2 jaar! Ik kan het dus iedereen aanraden, ga er meteen mee aan de slag. Hoewel, ik kan me voorstellen dat sommige collega’s in de business nu eerst gaan kijken hoe zonnig de toekomst voor de staalprijs er uit gaat zien.

Ronnie van den Hurk
De Cromvoirtse