Line-X protective coating beschermt levenslang

Line-X is volgens Alex van Overveld, directeur van Overveld Coating in Hoogerheide, een coating die alles in zich heeft om een supercoating genoemd te mogen worden.  “Want welke andere coating is luchtdicht, waterdicht, kras- en slijtvast, onderhoudsarm, scheurbestendig, vuilbestendig, chemicaliën- en oliebestendig, milieuvriendelijk, geluiddempend, elastisch, schokdempend, antislippend, brandvertragend en Arbo-vriendelijk en kan eenvoudig in elke gewenste kleur op vrijwel elk gewenst oppervlak, zoals staal, aluminium, hout en glasvezel, worden aangebracht?”

Overveld verwacht dan ook veel van de samenwerking met de masterdealer en importeur VB Coatings in Almere, temeer omdat Overveld Coating op het gebied van poedercoaten en andere laktechnieken al een grote en gedifferentieerde markt heeft. Ook Maikel van de Brink, bedrijfsleider van VB Coatings is daarom gelukkig met de nieuwe samenwerking: Line-X kan breed worden toegepast. Bijvoorbeeld voor containers, oprijplaten, palen, laadbakken van pick-ups, aanhangwagens, boten en andere vaartuigen, trappen, stalgangpaden, luidsprekerboxen, het kogelvrij maken van auto’s, defensiematerieel, pijpleidingen, wegmarkeerpalen en lantaarnpalen. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een toepassing voor deze coating.”

Lantaarnpalen coaten
Overveld Coating heeft al een flinke opdracht binnen voor het coaten van grote series lantaarnpalen in de eigen gemeente. Deze moeten aan de onderzijde van een slijtvaste coating worden voorzien om te voorkomen dat maaimachines de palen dusdanig beschadigen met hun maaitrimmers dat ze zouden kunnen gaan roesten. Overveld: “Line-X is dan de oplossing. Door de enorme slijtvastheid van deze coating worden beschadigingen aan de palen door de maaitrimmers voorkomen. Lantaarnpalenleveranciers zouden in dit geval zelfs levenslange garantie op hun lantaarnpalen kunnen geven.”

Specificaties
Line-X is een tweecomponenten polyurethaan-hybridespray welke gebruikersvriendelijk met een temperatuur van tussen de 50 en 65 graden Celsius verwerkt kan worden door middel van een spuitpistool. Na het verlaten van de spuitmonding droogt het component binnen 10 seconden op. Extra oppervlaktestructuur kan worden aangebracht door het spuitpistool verder van het te coaten object af te houden, waardoor de spraydruppels in gel-vorm op het product terecht komen, zich er aan hechten en meteen opdrogen. Het kan in elke gewenste laagdikte worden aangebracht, afhankelijk van de toepassing. Daarnaast is ook elke gewenste kleur mogelijk; van zwart, blank doorzichtig tot grijs en fellere kleuren. Er zitten geen gevaarlijke vluchtige stoffen in en het materiaal is niet giftig; het kan zelfs in de voedselverwerkingsindustrie worden toegepast.

Mobiele unit
Voor het verwerken van Line-X heeft Overveld Coating in eigen beheer een mobiele spuitinstallatie gebouwd, die zowel in de bestaande poederlakstraat alsook in de buitendienst ingezet kan worden. “Hierdoor kunnen we grote objecten in enkelstuks of kleine series ter plekke bij de klant behandelen, terwijl grotere series in ons eigen bedrijf in de lakstraat gecoat kunnen worden”, aldus Van Overveld. “Deze investering is een welkome aanvulling op onze bestaande coatingmogelijkheden, gezien de vele toepassingsgebieden waarin de Line-X coating ingezet kan worden.”

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Oppervlaktetechniek

Coatings krijgen duurzame functionaliteiten

29-01 Het programma loopt de komende vijf jaar en wordt ondersteund door het ministerie van…

Geen categorie

Robotlaser voor verwijderen verflagen op vliegtuigen

17-12 Minister Kamp van Economische Zaken heeft deze week de start aangekondigd van het Laser…

Geen categorie

Nieuwe Tata Steel producten voor buitendelen auto’s

20-11 Tata Steel heeft drie nieuwe staalproducten ontwikkeld voor buitendelen van auto’s. Ze garanderen een…

Geen categorie

Coatings van de toekomst

11-11 Een blik op de toekomst van de oppervlaktetechnologie. Dat zou in het kort de…

Geen categorie

Sietzema Techniek klaar voor slijtvaste toekomst

07-07 Sietzema Techniek heeft onlangs zijn intrek genomen in het nieuwe bedrijfspand in Gorredijk. Met…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV