Nieuwe Tata Steel producten voor buitendelen auto’s

Tata Steel heeft drie nieuwe staalproducten ontwikkeld voor buitendelen van auto’s. Ze garanderen een betere en fraaiere oppervlaktekwaliteit en zijn tegelijkertijd gemakkelijker in complexe vormen te persen, waardoor de fabricagekosten worden gereduceerd.

De nieuwe producten zijn ontwikkeld door de Research & Development teams van Tata Steel in Europa en zullen worden geproduceerd in de automotive dompelverzinklijnen in IJmuiden, België (Luik) en Wales.

De nieuwe dompelverzinkte coating Serica zorgt voor de hoogst mogelijke oppervlaktekwaliteit van het verzinkte staal na het persen, waardoor klanten een superieur lakuiterlijk kunnen realiseren bij het maken van buitendelen van auto’s. Serica zorgt ook voor een consistent hoge kwaliteit lakuiterlijk, zelfs wanneer dunnere of minder lagen lak worden aangebracht.

Het tweede product is een nieuwe soort goed vervormbaar dompelverzinkt staal: DX57-GI HyperForm. Deze staalsoort heeft uitstekende dieptrek- en rekeigenschappen, waardoor het automotive ingenieurs in staat stelt om complexere onderdelen te ontwerpen voor zowel het exterieur als het interieur van auto’s.

De derde toevoeging aan de automotive productserie van Tata Steel is de toepassing van de innovatieve MagiZinc Auto zink-magnesium coatingtechniek op de breedste dompelverzinklijn van Tata Steel: DVL3 in IJmuiden. DVL3 maakt plaatstaal met een breedte tot 2.020 millimeter. Sinds oktober is het nu mogelijk dit extra brede staal ook met MagiZinc te bekleden, een coating die Tata Steel in 2011 heeft geïntroduceerd. Met deze uitbreiding van de MagiZinc Auto productportfolio komt Tata Steel tegemoet aan een wens van klanten, die de bredere specificatie kunnen inzetten voor het maken van grote panelen voor het interieur van auto’s. Vanaf 2015 is de bredere specificatie ook beschikbaar voor buitendelen van auto’s, waar de grootste panelen nodig zijn, zoals zijpanelen en daken. Het extra brede materiaal heeft niet alleen de bekende uitstekende roestbescherming van MagiZinc Auto, maar is ook gemakkelijker te verwerken op de installaties van autoproducenten. “De productie van MagiZinc staal in DVL3 betekent dat we nu de breedste geavanceerd-verzinkte staalplaat ter wereld op de markt kunnen brengen, met een superieure oppervlaktekwaliteit en korte levertijden”, aldus Sander Heinhuis, European Marketing Manager Automotive bij Tata Steel.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

In één stap bevestigingsgaten boren en verzinken

09-06 “De meeste gereedschappen voor bevestigingsgaten die tegenwoordig worden gebruikt, zijn complexe op bestelling gemaakte…

Oppervlaktetechniek

Thielco gaat hightech mechanisch verzinken

10-02 Thielco Steel Solutions Group in Reuver, expert op het gebied van (mechanisch) verzinken en…

Oppervlaktetechniek

Hessels installeert hypermoderne poedercoatinglijn

23-10 Hessels Poedercoating in Breda neemt vanaf 28 oktober een nieuwe poedercoatinglijn in gebruik. Deze…

Oppervlaktetechniek

Zware kolom verzinkt

17-04 In opdracht van een Duitse klant heeft Rotocoat een zware kolom met een gewicht…

Oppervlaktetechniek

Hemelsblauwe coating op A28-bruggen

18-01 Rijkswaterstaat heeft de brugleuningen van zeven oude viaducten over de A28 laten vervangen door…

Geen categorie

Line-X protective coating beschermt levenslang

23-04 Line-X is volgens Alex van Overveld, directeur van Overveld Coating in Hoogerheide, een coating…

Geen categorie

Hegin en Brandsma samen verder

29-01 Hegin in Heerde heeft de aandelen van Brandsma Metaalveredeling in Hilversum overgenomen. De nieuwe…

Geen categorie

Metaalsector haalt 2,3 miljard omzet in automotive-keten

21-01 De Nederlandse automotive toelevering heeft in 2014 een recordomzet behaald van € 9,2 miljard.…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema