Lissmac presenteert nieuw design

Lissmac, producent van een breed en compleet portfolio voor finish-oplossingen in de plaatbewerking, presenteert op de Euroblech een nieuw design. De kleuren blauw en grijs worden geleidelijk aan vervangen door de combinatie antraciet en smetteloos wit, te beginnen bij de nieuwe generatie natte slijpmachines.

Behalve de nieuwe kleurstelling, zijn de machines ook verbeterd. Zo zijn ze uitgerust met twee nieuwe aggregaten, wat resulteert in een nog betere kantenafronding en ook een gelijkmatiger slijpbeeld. Een groot voordeel van de nieuwe natte machines is hun betere waterhuishouding, waardoor het onderhoud veel makkelijker is dan voorheen. Hierdoor is het ook mogelijk om eenvoudiger materialen te mixen in één machine en een veel betere oppervlaktefinish en kantenafronding te krijgen.

Twee keer zo groot
Ook worden op de Euroblech de dubbelzijdige ontbraammachines gepresenteerd, samen met de nieuwe modellen voor het ontbramen van dikkere werkstukken die gesneden zijn op de plasma of autogeen brander. Lissmac presenteert zich twee keer zo groot als de vorige keer. Op de stand van 250 vierkante meter op de vaste plek in hal 14 zullen acht machines tentoongesteld worden om de bezoeker een goed inzicht te geven in het brede portfolio.
De plaatbewerkers in Nederland kennen Lissmac vooral als producent van tweezijdig werkende machines voor het in één arbeidsgang ontbramen en kanten afronden van dunne plaatuitslagen. Maar Lissmac biedt veel meer, zeker nadat in 2012 Steelmaster en afgelopen voorjaar ook de technologie en aftersales van slijpmachinefabrikant Paul Ernst zijn overgenomen. “We hebben een breed en compleet portfolio waarmee we een finish-oplossing voor elke toepassing kunnen bieden”, zegt Peter de Vrieze, bij Lissmac verantwoordelijk voor de Nederlandse markt.

Dikke plaat
Verkoopdirecteur Robert Dimmler van Lissmac vult aan: “Ernst was van origine sterk aan de kanten van dikke plaat, dat past dus heel goed bij ons. “Hun Pluto machine voor plasma- en brandsnijdelen blijven we op de markt brengen. Verder gaan we technologie van Ernst in ons portfolio integreren. Met name hun ontbraamwalsen, die in de Pluto machines worden toegepast, en roterende borstelkoppen zijn interessant. Daarmee kunnen we nieuwe producten ontwikkelen.” Door de integratie van Steelmaster en Ernst beschikt Lissmac nu over een breed en compleet portfolio: tweezijdig en eenzijdig, nat en droog, voor kleine en grote delen, dunne en dikke plaat, oppervlakken en kanten. “Hiermee kunnen we voor iedere finish-wens in de plaatbewerking een geschikte oplossing aandragen”, zegt Peter de Vrieze. Hij heeft na het beëindigen van de samenwerking met Bruma een nieuwe organisatie in Nederland opgezet. Hij doet zelf vanuit Lissmac de verkoop. Voor de installatie van nieuwe machines en de service wordt inmiddels samengewerkt met Sibotech in Ulft. Hier zijn drie servicetechnici opgeleid om de service te doen aan machines in Nederland en Noord-Duitsland. Sibotech heeft in haar magazijn onderdelen op voorraad liggen om snel te kunnen handelen. Daarnaast krijgt de Lissmac-vestiging in Beckum, die snel en makkelijk bereikbaar is voor (potentiële) klanten uit Nederland, een belangrijkere functie. Deze wordt kort na de Euroblech uitgebreid met meerdere machines, zodat er presentaties en demonstraties gegeven kunnen worden. Beckum wordt ook een applicatiecentrum waar plaatbewerkers uit de Benelux en Noord-Duitsland onderdelen kunnen laten testen om vast te stellen wat voor hun de ideale machine uit het brede Lissmac-portfolio is.

Lissmac, hal 14, stand K06

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Radius 2 mm met nieuwe RotoMaster ontbraammachine van Loewer

14-09 Veel mensen zijn bekend met de SwingGrinder en DiscMaster ontbraammachine van Loewer. Deze werken…

Plaatbewerking

Finish-proces laat zich goed automatiseren

07-09 “Een cobot bij een ontbraammachine is voor velen nog een brug te ver, maar…

Oppervlaktetechniek

Ontbraammachines VG Machines bieden plaatverwerkers totaalpakket

17-06 Het snijden of ponsen van metalen plaatdelen creëert scherpe randen en ongewenste bramen. Dit…

Plaatbewerking

Met de juiste Grinding Power samen op weg naar de perfecte finish

20-05 Slakken verwijderen, snel een radius van 2mm aanbrengen op staal, de boutgaten in voetplaten…

Oppervlaktetechniek

Moeiteloos slakken verwijderen van stalen snijdelen

17-05 Het verwijderen van slakken gebeurt vaak nog handmatig met hamer en beitel. Of men…

Plaatbewerking

Eerste event digitale Euroblech focust op omvormtechniek

14-04 Door Covid-19 is de Euroblech in Hannover, de belangrijkste internationale vakbeurs voor plaatbewerking ter…

Plaatbewerking

Q-Fin machines 4.0 ready

08-03 Q-Fin levert vanaf nu zijn ontbraam- en finishmachines met programma-keuze in het bedienmenu. De…

Plaatbewerking

Grote plaatdelen in één doorgang dubbelzijdig ontbraamd dankzij omkeerunit

25-02 Willems bouwt machines voor het gecomprimeerd verpakken van volumineuze producten. Het bedrijf is in…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X