LOA Full Surface Group neemt ook Aldor over

0

Met de overname van Aldor in Weert per 1 januari, heeft LOA Full Surface Group haar activiteiten opnieuw uitgebreid. Deze overname past binnen de ambitie van het Tilburgse bedrijf om een totaalaanbieder van oppervlaktebehandelingen te worden.

Aldor is aanbieder van oppervlaktebehandelingen en behandelt producten voor onder andere de machinebouw, automotive, (scheeps)bouw, medische en elektronica industrie. Het bedrijf is vooral gespecialiseerd in het anodiseren en chromateren van aluminium producten. Deze activiteiten zijn nieuw binnen de dienstverlening van de LOA Full Surface Group. Directeur Remco Dieperink licht toe: “Met alle bedrijven binnen onze groep zijn we voortdurend op zoek naar uitbreiding en dus ook naar verbetering van ons dienstenpakket. Anodiseren en chromateren ontbraken daarin nog. We zijn dan ook heel blij dat we dit nu ook aan onze klanten kunnen bieden. Aldor is op dat gebied echt een specialist en we zijn dan ook trots op de toekomstige samenwerking. We kunnen nu optimaal gebruik maken van elkaars kennis en ervaring.”

Drie kwaliteitslabels
Door de overname is de LOA Full Surface Group het eerste en enige bedrijf in Europa dat beschikt over de drie kwaliteitslabels Qualicoat, Qualisteelcoat en Qualanod. Deze kwaliteitslabels zijn dé kwaliteitsnormen in de lak- en coatingindustrie. Door de groei van LOA en door de toename van het aantal bedrijven dat onder de paraplu van het bedrijf valt, is de naam sinds 1 november 2019 veranderd in LOA Full Surface Group. De groep is aanbieder van oppervlaktebehandelingen als stralen, poedercoaten, kataforese lakken, beitsen en passiveren, elektrolytisch polijsten en galvanisch vernikkelen. Deze activiteiten zijn verdeeld over de bedrijven LOA Automotive (voorheen LOA Lak), LOA Coating (voorheen LOA Special Products), LOA Deege (voorheen Deege Coating Moerdijk), LOA Wilmink (voorheen Wilmink Poedercoating) en LOA MTRC (voorheen MTRC Special Plating). Met de overname van Aldor werken er circa 225 mensen.