LOA Full Surface Group wil ook Oosten veroveren

De LOA Full Surface Group heeft alle activiteiten overgenomen van Verzinkerij Twente in Almelo.

Verzinkerij Twente heeft veel kennis en ervaring op het gebied van elektrolytisch verzinken en het bijzondere zink-nikkelproces.

Directeur Remco Dieperink van de LOA Full Surface Group: “Verzinkerij Twente heeft veel kennis en ervaring op het gebied van elektrolytisch verzinken en het bijzondere zink-nikkelproces. Daarnaast beschikt het over meerdere productielijnen die een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan ons brede aanbod van oppervlaktebehandelingen.”

Positie opbouwen in het Oosten

Met deze overname zet LOA Full Surface Group, met het hoofdkantoor in Tilburg, een flinke stap in de richting van wat het wil zijn: totaalaanbieder in oppervlaktebehandeling. Bovendien zet het bedrijf nu de eerste stappen buiten de vertrouwde provincies Noord Brabant en Limburg, waar het al acht bedrijven heeft. Dieperink: “We zijn inmiddels sterk vertegenwoordigd in Zuid-Nederland en willen nu een zelfde positie opbouwen in het oosten. Met ons brede aanbod hoogwaardige producten en diensten kunnen we in die regio nog veel markten bedienen.”

Alle ION kwaliteitssystemen

LOA Full Surface Group vindt zijn oorsprong in het in 1981 opgerichte LOA Lak (het huidige LOA Automotive in Tilburg). Door diverse overnames vanaf 2008 is LOA gegroeid tot een groep van 8 bedrijven die actief zijn in de oppervlaktebehandeling van metalen componenten en vormdelen: LOA Aldor, LOA Automotive, LOA Coating, LOA Deege, LOA Hessels, LOA Janssen, LOA MTRC en LOA Wilmink.  In totaal biedt de groep ruim 30 verschillende oppervlaktebehandelingen aan voor het verbeteren van de kwaliteit, duurzaamheid en functionaliteit van metalen onderdelen.

Bij de LOA Full Surface Group werken meer dan 300 mensen. De groep beschikt over 5 uitgebreide laboratoria die uitgerust zijn met de nieuwste testfaciliteiten en kan alle ION kwaliteitssystemen aanbieden: Qualicoat, Qualisteelcoat en Qualanod.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

LOA Full Surface Group neemt ook Aldor over

14-01 Met de overname van Aldor in Weert per 1 januari, heeft LOA Full Surface…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV