Machine- en apparatenbouw weet TIV te vinden

Het aftellen voor de vakbeurs TIV 2019 is officieel begonnen tijdens de exposanten kick-off op donderdag 16 mei. Tijdens een ontbijtsessie heeft het beursteam het concept van TIV 2019 toegelicht, waaronder de nieuwe elementen van MIX Noordoost. TIV gaat in 2020 verder als nieuwe titel die aansluit op de wensen van de markt met de naam MIX Noordoost. Op TIV 2019 maakt de maakindustrie alvast kennis met een aantal nieuwe initiatieven. “De reacties van exposanten waren positief. We gaan er samen een mooie editie van maken”, zegt Bart Leferink namens TIV.

Het beursteam heeft de afgelopen tijd onderzoek gedaan naar de potentie van de vakbeurs. Zo blijkt dat ruim 60 procent van de bedrijven uit Noordoost-Nederland uit de machinebouw en apparatenindustrie TIV 2018 heeft bezocht. Toeleveranciers uit de regio kregen zo de kans om engineers en inkopers van onder andere VDL, Trioliet, Demcon, Stork, NTS Norma, VMI Group, Siemens en Philips te spreken.

Slimme oplossingen
Ook zijn de trends die binnen de industrie van belang zijn in kaart gebracht. Deze trends komen terug op TIV 2019. Leferink: “De bezoekers geven aan altijd op zoek te zijn naar slimme oplossingen voor hun product- en productieproces. Daarom laten we de maakindustrie op TIV 2019 alvast kennis maken met een aantal nieuwe initiatieven van MIX Noordoost, zoals de Technologiestraat en de Startersstraat. Zo kunnen bezoekers vragen over hoe robotisering het productieproces kan optimaliseren al dit jaar stellen in de Technologiestraat.

Overzicht (nieuwe) exposanten
Nu het aftellen voor TIV 2019 is begonnen, blijkt ook dat de aanstaande editie van de vakbeurs in trek is onder (nieuwe) exposanten. Al 110 deelnemers hebben zich ingeschreven voor de belangrijkste vakbeurs voor de maakindustrie in de regio Noord- en Oost-Nederland. Onder de inschrijvingen zijn vertrouwde namen als Itter, cards PLM Solutions, MATA Kunststoffen, Olmia Robotics en Sick. Verder zijn er meerdere nieuwkomers, zoals Layfa 3D Printing & Engineering, GeTech, S&S Systems, Elbo Engineering en BEGE Aandrijftechniek. Leferink: “De nieuwe exposanten bieden voornamelijk producten en diensten voor het inkopen en/of uitbesteden voor productieontwikkeling.”

Technische startups welkom
Ook worden starters uitgenodigd om deel te nemen aan TIV 2019. De regio Noord- en Oost-Nederland is een broedplaats voor technische startups. Leferink: “We willen daarom jonge ondernemers een kans bieden om hun fantastische producten en diensten te presenteren. Zo kunnen regionale ondernemers en inkopers kennismaken met hun product. Ook kunnen zij TIV als podium gebruiken om investeerders te ontmoeten. Wij bieden voor startups een aangepast instaptarief om deel te nemen aan de beurs.” De laatste editie van TIV en tegelijkertijd de eerste kennismaking met MIX Noordoost is op 17, 18 en 19 september 2019 in Evenementenhal Hardenberg.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

‘Slimme masten’ van VDL gaan wildgroei op straat tegen

13-07 Dit samenwerkingsverband komt op maatschappelijk verantwoorde en intelligente wijze tegemoet aan de toenemende vraag…

Bedrijf en Economie

METAVAK in de startblokken

04-07 Het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) is ook tijdens deze editie weer de officiële…

Verspanen

Itter bewerkt fijnmechanische componenten in grootformaat op nieuwe Zayer

02-03 “Een bridgetype freesmachine van Zayer stond al geruime tijd op onze wensenlijst”, vertelt Frank…

Toeleveren

Bouw nieuwe hoofdkantoor Demcon van start

26-01 Dennis Schipper, CEO van Demcon, zette met een druk op de knop de boorkraan…

Toeleveren

Toekomstbestendige productielijn in de maak

26-01 Ze hebben hiervoor een subsidie van 850.000 euro ontvangen uit het Europese Fonds voor…

Bedrijf en Economie

Hannover Messe verplaatst naar eind mei, begin juni

19-01 Dat is een uitstel van slechts vijf weken, want de Hannover Messe zou worden…

Bedrijf en Economie

Online naar TIMTOS x TMTS

18-01 Er worden meer dan 900 exposanten verwacht, die hal 1 en 2 van het…

Verspanen

Nieuwe Makino’s NTS Norma gaan 24/7 produceren

10-01 De 5-assige bewerkingscentra zijn geleverd door Laagland, dat het machineprogramma van Makino sinds ruim…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X