Machine- en apparatenbouw weet TIV te vinden

Het aftellen voor de vakbeurs TIV 2019 is officieel begonnen tijdens de exposanten kick-off op donderdag 16 mei. Tijdens een ontbijtsessie heeft het beursteam het concept van TIV 2019 toegelicht, waaronder de nieuwe elementen van MIX Noordoost. TIV gaat in 2020 verder als nieuwe titel die aansluit op de wensen van de markt met de naam MIX Noordoost. Op TIV 2019 maakt de maakindustrie alvast kennis met een aantal nieuwe initiatieven. “De reacties van exposanten waren positief. We gaan er samen een mooie editie van maken”, zegt Bart Leferink namens TIV.

Het beursteam heeft de afgelopen tijd onderzoek gedaan naar de potentie van de vakbeurs. Zo blijkt dat ruim 60 procent van de bedrijven uit Noordoost-Nederland uit de machinebouw en apparatenindustrie TIV 2018 heeft bezocht. Toeleveranciers uit de regio kregen zo de kans om engineers en inkopers van onder andere VDL, Trioliet, Demcon, Stork, NTS Norma, VMI Group, Siemens en Philips te spreken.

Slimme oplossingen
Ook zijn de trends die binnen de industrie van belang zijn in kaart gebracht. Deze trends komen terug op TIV 2019. Leferink: “De bezoekers geven aan altijd op zoek te zijn naar slimme oplossingen voor hun product- en productieproces. Daarom laten we de maakindustrie op TIV 2019 alvast kennis maken met een aantal nieuwe initiatieven van MIX Noordoost, zoals de Technologiestraat en de Startersstraat. Zo kunnen bezoekers vragen over hoe robotisering het productieproces kan optimaliseren al dit jaar stellen in de Technologiestraat.

Overzicht (nieuwe) exposanten
Nu het aftellen voor TIV 2019 is begonnen, blijkt ook dat de aanstaande editie van de vakbeurs in trek is onder (nieuwe) exposanten. Al 110 deelnemers hebben zich ingeschreven voor de belangrijkste vakbeurs voor de maakindustrie in de regio Noord- en Oost-Nederland. Onder de inschrijvingen zijn vertrouwde namen als Itter, cards PLM Solutions, MATA Kunststoffen, Olmia Robotics en Sick. Verder zijn er meerdere nieuwkomers, zoals Layfa 3D Printing & Engineering, GeTech, S&S Systems, Elbo Engineering en BEGE Aandrijftechniek. Leferink: “De nieuwe exposanten bieden voornamelijk producten en diensten voor het inkopen en/of uitbesteden voor productieontwikkeling.”

Technische startups welkom
Ook worden starters uitgenodigd om deel te nemen aan TIV 2019. De regio Noord- en Oost-Nederland is een broedplaats voor technische startups. Leferink: “We willen daarom jonge ondernemers een kans bieden om hun fantastische producten en diensten te presenteren. Zo kunnen regionale ondernemers en inkopers kennismaken met hun product. Ook kunnen zij TIV als podium gebruiken om investeerders te ontmoeten. Wij bieden voor startups een aangepast instaptarief om deel te nemen aan de beurs.” De laatste editie van TIV en tegelijkertijd de eerste kennismaking met MIX Noordoost is op 17, 18 en 19 september 2019 in Evenementenhal Hardenberg.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Sneak-preview van digitale industrie

13-10 Het internationale en Nederlandse bedrijfsleven staat aan de vooravond van grote omwentelingen, zowel op…

Bedrijf en Economie

Bezoekers Metaaldagen vooral op zoek naar automatisering

20-09 Wat dat betreft kwamen ze ruimschoots aan hun trekken. Alle bijna negentig exposanten hadden…

Oppervlaktetechniek

Innovaties op Materials+Eurofinish+Surface

06-09 Slijtagebescherming Baliq is de volgende generatie coatingfamilie van Oerlikon Balzers. Gebaseerd op de S3p-technologie…

Bedrijf en Economie

Stem op de genomineerden voor de Jong Metaal Award en Vakvrouw Metaal Award

02-09 Beide prijzen zijn een initiatief van de Nederlandse Metaaldagen. Het startschot van deze vakbeurs…

Bedrijf en Economie

METAVAK staat klaar om de metaalindustrie veilig te ontvangen

01-09 Op de beursvloer komen de zes segmenten verbinden, automatisering, verspanen, plaatbewerking, 3D-printen en oppervlakte/reiniging…

Plaatbewerking

247TailorSteel begroet herstart persoonlijk contact

30-08 De ‘slimme’ fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen mag en…

Bedrijf en Economie

Fabtech presenteert meer dan 1100 exposanten

25-08 De Fabtech is de eerste grote industriële vakbeurs in Noord-Amerika, sinds de uitbraak van…

Automatisering

SAP, Siemens en T-Systems willen digitalisering industrie versnellen

07-07 Dat zijn drie van de hoofdthema’s uit het Duits-Nederlandse innovatiepact dat begin dit jaar…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X