TIV heet vanaf 2020 MIX Noordoost

De vakbeurs TIV in Evenementenhal Hardenberg krijgt een nieuw concept en zal vanaf 2020 ook een nieuwe naam hebben: MIX Noordoost. Enkele elementen van de nieuwe formule zullen al tijdens TIV 2019 (17-19 september) worden geïntroduceerd.

 

Beursorganisator Easyfairs heeft de laatste jaren al flink gesleuteld aan het TIV-concept. Hierdoor heeft de beurs haar rol als verbinder van de technische industrie in Noord- en Oost-Nederland (terug)gepakt. “We hebben het beursconcept meerdere malen veranderd om de markt zo goed mogelijk te bedienen. In 2020 gaan we nog verder en introduceren we een compleet nieuwe titel die volledig aansluit op de wensen van de markt”, zegt Bart Leferink namens TIV.

Tijdens de komende editie van TIV op 17, 18 en 19 september in Evenementenhal Hardenberg zijn de eerste elementen van MIX Noordoost al zichtbaar op de beursvloer. Leferink: “Het wordt een editie waarbij we de sterke elementen van TIV combineren met een aantal nieuwe elementen die in de toekomst te vinden zijn op MIX Noordoost. De nieuwe elementen van MIX Noordoost moeten zorgen voor meer beleving voor bezoekers en spelen in op het personeelstekort in de technische sector.”

Technologiestraat en Startersstraat
De MIX-elementen die al geïntroduceerd worden op TIV 2019 zijn de Technologiestraat, de Startersstraat en Werkgever van de toekomst. In de Technologiestraat staan exposanten met de allernieuwste beschikbare technologieën voor robotisering en automatisering die bezoekers kunnen zien, voelen en beleven. In de Starterstraat krijgen startups de kans om tegen een speciaal laag tarief hun product of dienst te introduceren aan de maakindustrie in de regio.

Werkgever van de toekomst
Ook is er een route ‘Werkgever van de toekomst’. Exposanten kunnen zich aanmelden om deel uit te maken van deze route. “Studenten uit Noord- en Oost-Nederland krijgen de mogelijkheid deze route te volgen en zo kennis te maken met potentiele werkgevers en stagebedrijven uit de regio”, aldus Leferink.

Voor dit jaar gaat TIV zich verder profileren als het podium voor de industrie in Noord- en Oost-Nederland. Leferink: “We willen met TIV hét moment creëren waar de industrie uit de regio samenkomt. Een platform waar innovaties, kennis en nieuwe technologieën onderling worden gedeeld en verschillende sectoren van elkaar kunnen leren. Daarnaast moet deze regio ook veel meer op de kaart komen te staan voor investeerders en werknemers en daarin kan TIV een belangrijke rol spelen.”

TIV 2019
De laatste editie van TIV en tegelijkertijd de eerste kennismaking met MIX Noordoost is op 17, 18 en 19 september 2019 in Evenementenhal Hardenberg. In aanloop naar TIV maakt beursorganisator Easyfairs meer bekend over (het concept van) MIX Noordoost. Voor de komende editie van TIV verwacht de organisatie meer dan 200 exposanten. Met het grootste gedeelte van het jaar nog voor de boeg, hebben al 75 exposanten zich ingeschreven. Voor meer informatie: www.tiv-hardenberg.nl.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Alle vertrouwen in een fantastisch goede METAVAK

27-09 Samen met haar collega’s is Carly ruim vijf maanden druk geweest met het voorbereiden…

MetavakNieuws

Trendz zorgt voor vertrouwen in METAVAK

25-08 Na bijna een jaar zonder beurzen, was het liftestyle en wonen-event Trendz Najaar het…

Toeleveren

Maakindustrie regio Hardenberg bundelt krachten

10-06 Ook bundelen ze hun krachten als het gaat om ondernemerschap en arbeidsmarktvraagstukken. De IQ BLVD…

MetavakNieuws

Nieuwe METAVAK-team heeft er zin in

17-05 Het nieuwe beursteam is een mooie mix van twee ervaren krachten en twee frisse…

Toeleveren

MIX Noordoost verplaatst naar 2022

08-02 De meest recente ontwikkelingen zoals de covid-19 varianten, de lockdown en een nog steeds…

Toeleveren

Technet bundelt alle disciplines voor OEM’s

19-10 Zes ontwikkel- en maakbedrijven in Oost-Nederland hebben hun kennis, kunde en capaciteit gebundeld in…

Transport en Logistiek

Easyfairs lanceert nieuw intralogistiek evenement

01-07 Beursorganisator Easyfairs lanceert in het voorjaar van 2021 haar nieuwe intralogistieke evenement Logistics &…

Featured

METAVAK wordt coronaproof

07-05 Beursorganisator Easyfairs Nederland gaat zijn evenementen – waaronder de vakbeurs METAVAK op 6, 7…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X