Magistor denkt mee in straaltechniek

0
595

Magistor is natuurlijk ook weer aanwezig op de Surface. Deze straal- en verspaningsspecialist levert in Nederland en België een compleet programma van kwalitatief hoogwaardige straalmiddelen voor meermalig gebruik in straalhallen en werpstraalmachines.

In dit assortiment vormen Chronital (RVS Steelshot) en Grittal (RVS Steelgrit) van Vulkan, Ferrosad (Low Carbon Steelshot) van Metalltechnik Schmidt en het geknipte verenstaaldraad van Krampe Harex een sterk trio, aangevuld met de glasparels van Swarco. Daarnaast levert Magistor High Carbon Steelshot & Steelgrit, Magibrasive, Gietijzergrit, Magistraal Straalkorund, Magistraal Notenschalen, Granaatzand, Aluminium Granulaat en Keramische Parels uit voorraad, ook in België.

Met Ultimate, de vernieuwende en kostenbesparende straalmiddelreiniging van Pantatec, laat Magistor zien dat het vooruitkijkt en meedenkt. Toevoeging van dit middel aan de bedrijfsmix zorgt voor verwijdering van oliën en vetten. Deze toevoeging kan geautomatiseerd plaatsvinden met de Injecto-05.

Magnetische vloerreiniger
En de MTS-300 reinigt de werkvloer en verhoogt de veiligheid rondom de straalinstallatie. Deze magnetische vloerreiniger, bedacht en gemaakt door MetallTechnik Schmidt, neemt met een magneetplaat de bruikbare metallische straalmiddeldelen op en scheidt deze van stof, zand en ander vuil. Deze kunnen daarna opnieuw worden toegevoegd aan het straalproces.

Maar meer dan het leveren van bovenstaande producten is Magistor zijn klanten behulpzaam bij het definiëren van het beste soort straaltechniek, onder andere door zeefanalyses. Daarbij volgen zij de technologische ontwikkelingen op de voet waardoor zij de klant assisteren bij het behalen van maximaal rendement uit zijn bedrijfsmiddelen en processen. De straalmiddelen in het assortiment kunnen creatief worden gecombineerd tot de ideale bedrijfsmix voor straaltoepassingen.

Standtijdverbetering
De rode draad in het assortiment is duurzaamheid en het streven naar standtijdverbetering. Het hoofdaccent ligt daarbij op het gebruik van metallische straalmiddelen waarmee, in vergelijking met minerale straalmedia, het verbruik aanzienlijk wordt gereduceerd. Daardoor daalt ook de stofontwikkeling, hetgeen resulteert in betere arbeidsomstandigheden en uiteindelijk ook in een lagere kostprijs. Daarbij kenmerkt de dienstverlening zich door uitstekende bereikbaarheid, directe levering uit voorraad, het geven van opleidingen en technische ondersteuning en persoonlijk contact. Met deze combinatie van producten, kennis, betrouwbaarheid en aandacht is Magistor dé sparringpartner voor bedrijven die perfecte oplossingen voor hun verspanings- of straalvraagstukken willen.

Magistor straal- & verspaningstechniek
Stand 651