Jawbreaker zaagt sneller én langer

Alleen al de naam is veelbelovend en misschien zelfs wel een tikkeltje onheilspellend: Jawbreaker. Je kunt het wel aan Amerikanen overlaten om zoiets te bedenken.

De hardmetalen industriële bandzaag Jawbreaker zet een nieuwe maatstaf voor zaagprestaties dankzij de Kerflock-technologie en Plyometric Cutting Action (waarvoor patent is aangevraagd).

Deze Jawbreaker is de nieuwste bandzaag van MK Morse. Hij wordt op de markt gebracht door Magistor uit Rijssen, dat deze Amerikaanse producent exclusief in Nederland vertegenwoordigt. De Jawbreaker bevat diverse bijzondere kenmerken, die zorgen voor meer zaagcapaciteit en een hogere productie.

MK Morse is een fabrikant die uitstekend past in het portfolio van Magistor, dat al twintig jaar een specialist is in verspaningsgereedschappen en straalmiddelen. In die tijd is het bedrijf gestaag gegroeid dankzij een duidelijke filosofie, die de grondleggers van Magistor van meet af aan hebben gehanteerd: niet de grootste leverancier zijn, maar wel een partner die gericht is op de beste oplossingen voor haar klanten.

Topproducten en kennis

Hiervoor is allereerst een assortiment van topproducten bij elkaar gebracht van fabrikanten die allemaal uitblinken op hun eigen terrein. Deze producten vormen de basis om de klanten productiever te maken en/of de kwaliteit van hun producten te verbeteren. Zo is Magistor gegroeid van een kleine organisatie van vier personen tot een toonaangevende technische groothandel met ruim twintig medewerkers. Dit zijn allemaal specialisten op hun productgebied, die naast topproducten ook beschikken over de kennis die nodig is om hun klanten te ondersteunen bij het verder ontwikkelen en innoveren van hun productie. Momenteel zit Magistor in een nieuwe groeifase. Er is een investeringsmaatschappij aan boord gekomen om de organisatie verder te professionaliseren. Daarbij horen automatisering, het stroomlijnen van de supplychain, en een nieuwe website en webshop om de klanten de digitale oplossingen te bieden die hun leven (en werk) een stuk makkelijker maken. Tegelijk wordt bij al deze ontwikkelingen het goede dat er reeds is, geconserveerd. Dat wil zeggen: oplossingsgewricht blijven werken en er zijn voor klanten die kennis en een goed product nodig hebben.

Antwoord op elke zaagvraag

Al vele jaren vertegenwoordigt Magistor MK Morse. Deze Amerikaanse zagenfabrikant produceert in haar geavanceerde productiefaciliteit in Canton (Ohio) een compleet assortiment eindloos fabrieksgelaste bandzagen, waarmee elke zaagvraag kan worden beantwoord; van koolstofstalen bandzagen voor een economische oplossing, voor incidenteel en eenvoudig zaagwerk tot bimetaal- en hardmetaal bandzagen voor elk ander karwei.
Naast de fabriek in Amerika heeft MK Morse magazijnen in onder andere Engeland en Finland. En er is een wereldwijd netwerk van professionele distributeurs van industriële toelevering. Deze zijn met zorg geselecteerd om de klanten op het hoogst mogelijke niveau te ondersteunen. Met goede producten én met deskundigheid, kennis van techniek, reactievermogen, betrouwbare levering en een no-nonsense zakelijke aanpak. Allemaal aspecten die ook bij Magistor hoog in het vaandel staan.

Lees hieronder het hele artikel in de nieuwe uitgave van het magazine PlaatBewerkingsNieuws.

De volgende editie van PlaatBewerkingsNieuws zal grotendeels in het teken staan van de EUROBLECH 2022.
Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor deze editie? Neem dan contact op met Harold Draaijer of Vincent Span van 54U Media.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Draadsnijden met verdubbelde productiviteit

29-03 Vargus, ontwikkelaar en fabrikant van hoogwaardige precisie draadsnij-, groef-, draai- en ontbraamgereedschappen voor de…

Verspanen

Nieuwe aluminium frees MA Ford zorgt voor hoog verspaand volume

31-01 Aluminium werkstukken hebben vaak lastige kenmerken, zoals dunne wanden en nauwe inwendige hoeken. Ook…

Verspanen

Magistor professionaliseert met ICT

08-12 Het eerste zichtbare resultaat hiervan wordt een nieuwe website met een nieuwe webshop die…

Verspanen

Mikron boort superlegeringen proceszeker tot 40xD

12-04 Tot hier niets nieuws en speciaals, want boren met spiraalvormige koelkanalen zijn al enkele…

Verspanen

Kerstdonatie van Magistor naar YoChild-Africa Nederland

29-12 In het verleden verraste Magistor haar relaties jaarlijks rond kerst met een passend en…

Verspanen

Magistor vindt nieuwe partner voor volgende groeifase

23-12 Investeringsmaatschappij Het Participatie Huis heeft een minderheidsbelang verworven in de technische groothandel Magistor, specialist…

Verspanen

Magistor breidt organisatie verder uit

15-10 De organisatie van Magistor, de straal- en verspaningsspecialist uit Rijssen, is sinds 12 oktober…

Verspanen

Kwaliteitsmerken staan centraal in video’s Magistor

25-05 In twee korte video’s van een minuut presenteert Magistor zowel haar actuele assortiment in…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?