Magistor schittert door afwezigheid op EMO

Magistor, de straal- en verspaningsspecialist uit Rijssen, brengt haar verspaningsassortiment aan de man in Nederland en doet dat met haar straalmiddelen en aanverwante artikelen in Nederland én België. Ze zien daarom zelf niet direct aanleiding om als bedrijf acte de presence te geven op de EMO in Hannover.

Dat ligt echter geheel anders voor een groot deel van de partners en leveranciers van Magistor. Hieronder een overzicht van relevante Magistor partners met de benodigde EMO-informatie en vermeldenswaardige producten en productinnovaties, die tijdens de EMO zullen worden gepresenteerd.

MK Morse – bandzagen – Hal 16, stand G05
Het Amerikaanse MK Morse produceert zelf industriële bandzagen en levert een compleet assortiment eindloos fabrieksgelaste metaalbandzagen. Hiermee kan elke zaagvraag worden beantwoord: van koolstofstalen bandzagen voor een economische oplossing en incidenteel en eenvoudig zaagwerk tot bimetaal en hardmetaal bandzagen voor elk ander karwei. Naast de M42+, de Achiever en de Challenger is vooral de Independence EXS een allround top zaag. Deze zaag voor grote diameters, moeilijk te verspanen en alloy materialen kent een hoge slijtvastheid en is breed en universeel inzetbaar, ook voor exotische materialen.

Mikron Tools – Micro gereedschappen – hal 4, stand A74
Typerend voor deze Zwitserse gereedschappenfabrikant zijn de kleine, soms haardunne boren en frezen. Van 0,1 mm tot maximaal 8 mm. En tot boorlengte 50xD, zelfs voor titanium. Wat ze allemaal combineren: hoge snijsnelheden en lange standtijd. Dat is te danken aan de combinatie van hardmetaal, geometrieën, de nieuwste coatings en de opbouw van de schacht met inwendige koeling.

Magistor voert met name de CrazyLine, de toplijn gereedschappen van Mikron. Deze lijn bestaat uit boortjes van 0,1 mm tot en met 6 mm. Mikron past bij de nieuwste gereedschappen een gepatenteerde inwendige koeling toe. In dit geval betekent het dat de koeling door de dikkere schacht gaat en bij de verjonging via open halve maantjes naar buiten treedt. Het koelsmeermiddel komt daardoor precies op de juiste plek terecht. Vanaf diameter 0,1 mm levert Mikron de boren tot 50xD. En dat voor alu, staal, RVS, superlegeringen zoals titanium, inconel en superduplex.

Magistor ziet op de Nederlandse markt van enkelstuks en kleine series kansen voor de Mikron gereedschappen. In moeilijke materialen halen deze gereedschappen hoge voedingen en hoge snijsnelheden, met standtijden die twee tot drie keer langer zijn dan standaard geldt. In de fijnmechanische bewerking is het een groot voordeel als je 40xD in één keer kunt boren. Dat zijn bewerkingen waar verspaners nu vaak niet eens aan beginnen. Met deze boren ga je met lage toeren in het materiaal en dan boor je in een keer door.

De microfrezen lenen zich ook uitstekend voor het ruwen. Tijdens een demonstratie freesde Mikron sleuven in RVS316L. Geruwd werd met een freesdiameter van 3,0 mm. Met een snijsnelheid van 210 m/min en een voeding van 0,04 mm/tand 3 mm diep vol door het materiaal.

DC Swiss – Draadsnijgereedschappen – Hal 3, stand D39
DC Swiss is, naast nieuwkomer Mikron, een andere Zwitserse grootheid in de gereedschappen, die Magistor al jarenlang mag vertegenwoordigen. En laten zij samen nu net een product-technische samenwerking hebben opgestart. Met recht een win-win situatie voor beiden en vooral voor de Nederlandse maakindustrie. Als eerste leidt dit tot de introductie van de GWI 3000, een draadwervelfrees die is voorzien van de gepatenteerde inwendige koeling van Mikron. Deze koeling in de schacht kenmerkt zich door een op het snijprofiel gerichte straal, die door constante en consequente koeling van de snijvlakken zorgt voor high-performance, waarbij elk spaancontact wordt voorkomen. De GWI 3000 is beschikbaar met een diameter van 0.8 tot 3.0 mm.

MA Ford – VHM frezen en boren – Hal 3, stand A30
De volhardmetaal frezen en boren van MA Ford zijn sinds de introductie in Nederland door Magistor een succesnummer, wat blijkt uit het groeiende aantal bedrijven dat opzienbarende verbeteringen bereikt door de inzet van deze gereedschappen. Tijdens de EMO presenteren ze de nieuwe Cyclone CDA high-performance boor, die speciaal is ontwikkeld voor de bewerking van aluminium, non-ferro materialen en gerelateerde alloys. Volgens gebruikers bereikt de machine een nieuw lagedruk geometrie waardoor de snijkrachten verminderen en een hogere voeding mogelijk maken, waarbij de toepassing van koelvloeistof een nog betere spaanafvoer mogelijk maakt in extreme booromstandigheden. Boordiameters van 3.0 tot 12.5 mm worden gecombineerd met een boordiepte tot 5xd over de gehele range. Met snijsnelheden en voedingen die variëren per toepassing, wijst de praktijk uit dat een 11 mm boor wordt ingezet met een snelheid van 14.000 omw/min en een voeding van 7.000 mm/min bij bewerking van aluminium of een aluminium legering.

AKE (Cirkelzagen), hal 15, C57
Tungaloy (Wisselplaten), hal 4, E38
Nachi (HSS/PM/VHM boren en frezen), hal 25, A42
Greenleaf (Keramische en hardmetaal wisselplaten), hal 4, A89
Clarkson (HSS-E en poedermetallurgische frezen en boren), hal 5, G100
Vardex (Draadsnijgereedschappen), hal 3, B66
Urma (Kottergereedschap), hal 4, F32
Eroglu (Tooling), hal 5, E23

www.magistor.nl

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Magistor promoot samenwerking en procesoptimalisatie

05-03 Magistor levert een uitgebreid assortiment met verspanende gereedschappen en straalmiddelen van A-merken, zoals MA…

Verspanen

Taiwan pakt de spotlights op EMO met slimme oplossingen

23-10 Dat deed het land niet alleen met exposanten, die toekomstgerichte conceptproducten aan de wereld…

Verspanen

EMO Hannover is geopend

19-09 Onder het motto Innovate Manufacturing is de vakbeurs een centraal platform voor alle aspecten…

Verspanen

Nieuwe 5-asser Heller vanaf basis ontworpen voor flexibele serieproductie

12-09 Naast de gebruikelijke hoge snijprestaties en precisie, zijn de vrije spaanval, korte stilstandtijden, optimale…

Verspanen

Matsuura met vier automatiseringsoplossingen op EMO

12-09 De Japanse fabrikant van hoogwaardige bewerkingscentra presenteert voor het eerst de MAM72-42V met een…

Verspanen

Hembrug met combinatie harddraaien-finishen op EMO

11-09 Met het combineren van finishtechnieken in de MikroTurnGrind 100 verlegt Hembrug, de Nederlandse fabrikant…

Verspanen

Diepboren voor staal en gietijzer

11-09 De volhardmetalen diepboren zijn optimaal beschermd door een innovatieve coating met HiPIMS-technologie in het…

Verspanen

Verstelbare gedempte kotterbaar

11-09 Lange gereedschapsuitsteeklengtes kunnen ervoor zorgen dat een gereedschap gaat oscilleren bij het kotteren van…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV