Magnetische timingbelt Goudsmit hanteert plaatstaal

Voor het snel en exact plaatsen van staalplaten in een pers heeft Goudsmit Magnetics uit Waalre onlangs een magnetische timingbelt ontwikkeld die platen aan- en afvoert in en uit de pers. Op de Euroblech in Hannover geeft het bedrijf een demonstratie van een dergelijke timingbelt in werking.

Het aan- en afvoeren gebeurt met een acceleratiesnelheid van 6 m/s2. Indien gewenst, kan de band worden voorzien van permanente of schakelbare elektromagneten. In dit laatste geval is de magneetkracht elektrisch aan- of uitschakelbaar, waardoor het mogelijk is de platen met een robot over te nemen. De band is geschikt voor een plaatdikte van 0,7-2.5 mm. Om het oppakken van twee platen tegelijk te voorkomen, is het systeem uitgerust met twee compacte, pneumatisch geschakelde platenscheiders. Magneetgrippers, voorzien van friction pad, hanteren de platen onbeschadigd en zorgen daar waar nodig voor voldoende frictie.

Platenscheiders
De nieuw ontwikkelde magnetische platenscheiders zijn uitgevoerd met krachtige Neodymium-IJzer-Borium magneten en kunnen pneumatisch aan- en uitgeschakeld worden. Pneumatische platenscheiders scheiden gestapelde staalplaten, waardoor een robot ze één voor één van de stapel kan tillen. Bij het niet inzetten van dergelijke scheiders, kleven geoliede platen aan elkaar en neemt de robot soms twee platen tegelijk op waarna er ofwel één valt ofwel twee platen tegelijk in bijvoorbeeld een pers worden gelegd. Dit kan veel schade opleveren.

Magneetgrippers
Magneetgrippers al dan niet voorzien van rubberen pad, nemen de staalplaten op en hanteren deze zonder verschuiving en beschadiging. Dergelijke grippers zijn met lucht aan- en uitschakelbaar en hanteren stalen plaatmateriaal waaronder geperforeerde platen.

Goudsmit Magnetics, hal 12 – stand A16

Website Euroblech

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Logistiek

Automatische plaatlifter veilig en makkelijk in gebruik

19-10 KSML, specialist in hijstechnologie, importeert sinds enige tijd een handige automatische plaatlifter die zowel…

Logistiek

Vernieuwde magneetgrijper Goudsmit drie keer krachtiger

12-08 Goudsmit Magnetic Systems heeft het assortiment magneetgrijpers voor het opnemen of vastgrijpen van onder…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?