Matador introduceert ergonomische elektrische kruiwagen

0

Metaalbewerkingsbedrijf Matador uit Helvoirt introduceert de E-Barrow, een nieuwe ergonomische, elektrische kruiwagen met aluminium frame. De sterke bak is uitgerust met een ingebouwde motor en vermindert fysieke inspanning. De nieuwe kruiwagen is hierdoor geschikt voor de bouw- en de agrarische sector.

De nieuwe E-barrow overbrugt moeiteloos steile hellingen. Dit maakt laden en lossen van en naar ruimten met hoogteverschillen comfortabel. De batterij laadt zichzelf op bij bergafwaarts rijden en is – afhankelijk van het gebruik – zo’n 8 uren inzetbaar. De e-barrow is voorzien van een traploze intuïtieve snelheidsregeling en is geluidsarm. Deze elektrische kruiwagen met een lekvrije, extra brede band heeft een van HDPE (High Density Poly Etheleen) gemaakte kunststof bak van 90 liter. De motor met een capaciteit van meer dan 600 Watt is haast onzichtbaar – en daardoor veilig – verborgen in de velg. Deze wordt zonder tandwielen direct aangedreven.

Normen voor tillen en dragen
Werknemers die elke dag voorwerpen tillen of dragen, hebben een grote kans op (blijvende) rugklachten. Werkgevers zijn verplicht om maatregelen te treffen zodat werknemers veilig kunnen tillen en dragen. De last mag geen gevaar opleveren voor de veiligheid en of de gezondheid van de werknemer. Werkgevers- en werknemersorganisaties in de bouw hanteren hiervoor de NIOSH-methode als beoordelingsmethode voor gezond werken. Dit is vastgelegd in een zogenoemd A-blad, dat door Volandis wordt uitgegeven en spreekt over ‘de maximale arbouwlimiet’. Goederen zwaarder dan 50 kg mogen niet handmatig verplaatst mogen worden, ook niet met meerdere werknemers. De E-barrow is verkrijgbaar bij dealers in heel Europa.