Mazak opent European Technology Center Laser in Milaan

Yamazaki Mazak, meer dan een eeuw geleden opgericht in Japan, is een bekende naam in de industrie als het gaat om lasersnijapparatuur. In de loop van zijn lange geschiedenis heeft het bedrijf wereldwijd tien productievestigingen en meerdere verkoopfilialen opgezet, waarvan veertien in Europa. Het toenemende belang van de Europese dochterondernemingen, evenals de ontwikkelingen in lasersnijtechnologie, hebben geleid tot de oprichting van het gloednieuwe European Technology Centre (ETC) Laser, gevestigd in Cerro Maggiore, nabij Milaan. Van 26 t/m 28 mei organiseert de machinebouwer een Open House om de opening van et ETC te vieren.

Yamazaki Mazak opent een gloednieuw European Technology Center (ETC) Laser in Milaan.  (foto’s: Mazak)

De nieuwe faciliteit beschikt over een grote showroom waar een selectie van de nieuwste Mazak lasersnijmachines staan opgesteld, evenals een CAD/CAM-hoek om softwaretechnologie te tonen en te demonstreren. Verder bevinden zich in het ETC een Clean Room voor onderhoudswerkzaamheden aan optische componenten zoals snijkoppen. De showroom bevat ook een stikstofgenerator die, samen met een gasmenger, de ingenieurs van Mazak in staat stelt nieuwe snijtechnologieën en processen te ontwikkelen.

Twee gloednieuwe lasers

Tijdens het exclusieve driedaagse Open House kunnen klanten van 26 t/m 28 mei een uitgebreide selectie van Mazak’s lasersnijmachines zien. Twee gloednieuwe machines zullen de sterren van de show zijn: de Optiplex 3015 NEO S-15 en de FG-220 met fibertechnologie.

De Optiplex 3015 NEO S-15 vlakbedfiberlasersnijmachine beschikt over de innovatieve Beam Shaping Mode-technologie voor verbeterde controle over de vorm en diameter van de laserbundel. Een nieuwe MCT3-snijkop en een nieuwe Mazatrol Smooth Lx CNC-besturing zorgen voor optimale prestaties op een breed scala aan materialen, zowel op het gebied van snelheid als kwaliteit. Grote toegangsdeuren aan de voor- en zijkant, een verstelbaar bedieningspaneel en gemakkelijke toegang tot het werkstuk maken deze machine de ideale keuze voor veelzijdige bewerkingen.

De FG-220 is de nieuwste fiberlasermachine van Mazak voor het snijden van ronde, vierkante, rechthoekige en open profielen (I, L en H). Het integreren van meerdere productieprocessen in één enkele machine betekent kortere insteltijden, kortere doorlooptijden en minder benodigde vloerruimte. Vier onafhankelijk roterende klauwplaten voorkomen dat het materiaal vervormt en zorgen zo voor maximale precisie, zelfs bij het werken met complexe contouren. Al met al zet de FG-220 de maatstaf voor gestroomlijnde productieprocessen.

DE Optiplex 3015 NEO S-15 van Mazak is één van de highlights tijdens het open huis in het nieuwe European Technology Center Laser in Milaan.

DE Optiplex 3015 NEO S-15 van Mazak is één van de highlights tijdens het open huis in het nieuwe European Technology Center Laser in Milaan.

Ook bewerkingscentra present

Naast de twee nieuwe lasersnijmachines zijn ook de Optiplex 3015 NEXUS Fiber 6 kW en de Optiplex 3015 Fiber III 10 kW met CST Automation-technologie te zien in het nieuwe ETC. Maar dat is niet alles. Naast een reeks laseroplossingen kunnen bezoekers een verscheidenheid aan bewerkingscentra aanschouwen. Deze omvatten modellen uit het Integrex-assortiment met multi-tasking machines, evenals het nieuwe Variaxis C-600 simultaan vijfassig verticaal bewerkingscentrum en het QTE-200M draaicentrum.

Gaetano Lo Guzzo, Director Laser Business Europe bij Yamazaki Mazak, zegt: “Mazak heeft een rijke geschiedenis in de ontwikkeling en levering van revolutionaire lasersnijtechnologieën, en we kijken ernaar uit om laserklanten uit heel Europa te verwelkomen in onze nieuwe faciliteit. Het zal niet alleen fungeren als een fantastische demonstratieruimte, maar ook een fundamentele rol spelen in de algehele operationele levensduur van veel Mazak-lasermachines – van applicatie-engineering en aftersales-ondersteuning tot de reparatie en het onderhoud van lasersnijkoppen. Bovendien is er een snel groeiend klantenbestand dat zowel onze lasermachines als bewerkingsmachines inzet. Het hebben van een ultramoderne faciliteit met ongeëvenaarde technische expertise in beide disciplines zal daarom van onschatbare waarde zijn voor veel Europese fabrikanten.”

Aanmelden voor het open huis kan hier.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetaalNieuws nog OnLine

Senfeng laser perfecte oplossing voor Hutten Machinery

29-09 Hutten Machinery is een klein metaalbedrijf. Frank Hutten runt het samen met zijn vrouw…

Plaatbewerking

Orfa Visser is weer terug bij Bystronic

28-09 Orfa Visser is een begrip in de Nederlandse metaalbewerkingsindustrie. Het bijna 100 jaar oude…

MetavakNieuws

Maak kennis met Mazak Smooth Ai op METAVAK

25-09 “Hoewel we op onze achterwand de CV5-500, VCE-600, VCN-700 en de FT-150 buiserlasersnijmachine presenteren,…

Verspanen

Mazak toont zes machines live onder spaan

07-09 Één van de machines onder spaan is een nieuw twee-assig draaicentrum dat is ontwikkeld…

Verspanen

Mazak introduceert krachtige en scherp geprijsde VCE-600

31-08 De nieuwe, betaalbare VCE-600 is uitgerust met een verscheidenheid aan functies en nieuwe technologieën…

Plaatbewerking

Mazak denkt mee met de realiteit van de klant

17-08 Bij Mazak is Tim Depijpere geen onbekend gezicht. Hij werkte er eerder al 6…

Plaatbewerking

Trumpf presenteert nieuw fiberlaser-werkpaard

27-06 “De TruFiber 2000 P is geschikt voor toepassingen variërend van lasersnijden en laserlassen tot…

Verspanen

Mazak steekt alle energie in Open House in Leuven

20-06 Mazak richt zich volledig op het eigen Open House in Leuven, waar de specialist…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X