Megapress S-fittingen

0
32

Met het buisleidingsysteem Megapress van Viega kunnen dikwandig stalen buizen van bijvoorbeeld verwarmings-, koel- of sprinklerinstallaties koud worden geperst. Recent breidde Viega het programma uit met Megapress S. In de afmetingen 3/8 t/m 2 inch leent deze uitvoering zich voor een snelle en veilige installatie van collectieve stadsverwarmingsinstallaties vanaf het gebouwinvoerpunt.

Megapress S kan ook worden ingezet voor industriële installaties met mediumtemperaturen tot en met 140 °C. De Megapress S-fittingen zijn voorzien van een FKM-afdichtelement en hebben een witte stip op de persaansluiting alsook de markering ‘FKM’ zodat verkeerd gebruik van fittingen wordt voorkomen. De voordelen van Megapress en Megapress S beperken zich niet alleen tot het feitelijke installatiewerk. Ook de inzet van gespecialiseerd laspersoneel is dankzij de perstechniek niet meer nodig; dikwandig stalen buizen kunnen nu door iedere installateur worden verbonden. In een tijd waarin gekwalificeerd personeel schaars is, biedt dat een aanzienlijk concurrentievoordeel.

De Megapress S-fittingen van Viega zijn vervaardigd van RVS 1.0308 en zijn voorzien van een zink-nikkelcoating. De fittingen kunnen in combinatie met stalen buizen in schroefdraad- én vlambuiskwaliteit worden toegepast. De fittingen zijn te verwerken met een grote variëteit aan buizen: naadloze, gelaste, verzinkte, industrieel gelakte, met epoxyhars gecoate en zwart stalen buizen. Voor het persen van de Megapress S-fittingen worden de bekende Megapress persbekken en persringen met zwenkbek toegepast.