Met Surplex de levensduur van machines verlengen en het milieu ontzien

De economische uitwerkingen van de coronapandemie zijn nog maar amper ingeperkt of het volgende grote onderwerp, de “klimaattransitie”, staat al op het programma. Wat voor de hele wereld geldt, geldt ook voor de Nederlandse economie en dat is het stellen van economische en ecologische doelen op korte termijn.

Martijn van Schie, Angelique Molenberg, Patrick van Goor en Teun van Leeuwen, beschikt over jarenlange ervaring bij de verkoop van machines en op het gebied van veilingen.

Om deze gigantische taak aan te kunnen, kan de aan- en verkoop van gebruikte machines heel zinvol zijn, want kopers van gebruikte machines hebben niet alleen lagere kosten en geen leveringsproblemen, maar ze vermijden ook CO2-emissies en sparen waardevolle grondstoffen. Verkopers van gebruikte machines profiteren van meer liquiditeit, waarmee ze, bijvoorbeeld, energiebesparende investeringen kunnen financieren.

Maar hoe kan het economische en ecologische potentieel van gebruikte machines verder worden vergroot? Met meer dan 20 jaar ervaring en een jaarlijkse omzet van ruim 100 mln. euro behoort industrieel veilinghuis Surplex tot de beste Europese adressen voor gebruikte machines. Surplex is in 1999 in Duitsland opgericht en heeft zich ontwikkeld van een jonge, digitale startup tot een succesvol bedrijf met meer dan 200 werknemers in veertien Europese landen.

Na bijna 700 veilingen per jaar vinden ruim 55.000 industriële goederen een nieuwe eigenaar. Met advies, verkoop, marketing, verzending en inklaring biedt Surplex de klanten een deskundige all-round service uit één hand die uniek is in heel Europa. Surplex staat met name bekend als veilinghuis voor metaal- en houtbewerkingsmachines, maar zij bieden o.a. ook robots uit de automotive branche aan, machines uit de voedingsmiddelensector, grond- weg- en waterbouw, Agri- of de kunststofindustrie.

Ook in Nederland wordt Surplex steeds bekender. Surplex is net verhuisd naar een nieuw kantoor. “Ons team groeit en met ons nieuwe kantoor hebben we nog meer ruimte voor samenwerkingen en uitbreiding”, aldus Martijn van Schie, Acquisition Manager voor het kantoor in Amsterdam.

Het vierkoppige team, dat bestaat uit Martijn van Schie, Angelique Molenberg, Patrick van Goor en Teun van Leeuwen, beschikt over jarenlange ervaring bij de verkoop van machines en op het gebied van veilingen. Als deskundigen weten zij wat de waarde van machines is. Zij slagen er in om binnen korte tijd zowel de belangen van de kopers als van de verkopers tot hun recht te laten komen. “Surplex staat voor een professionele en prettige samenwerking. Bij ons staan de individuele personen centraal”, zegt Angelique Molenberg. “Onze klanten kunnen er op vertrouwen dat wij hen goed begeleiden.”

Het team van Surplex in Nederland ziet de veilingmarkt van gebruikte machines nog steeds groeien. Veel machines die bij Surplex onder de hamer komen, zijn jong gebruikt en zijn in zeer goede staat. Daardoor is het niet altijd nodig om nieuwe machines te kopen. Het is zinvol om overtollige machines te verkopen en niet te laten slopen. De levenscyclus van de machines neemt toe en het klimaat wordt ontzien. Een mogelijkheid, die dankzij het ervaren team van Surplex ook in Nederland steeds meer aandacht zal gaan krijgen.

Voor Acquisition Manager Teun van Leeuwen staat de missie voor zijn team vast: “Wij willen professionele oplossingen voor kopers en verkopers aanbieden en Surplex als de beste partner voor de handel in gebruikte machines op de Nederlandse markt positioneren want alle Machines verdienen een tweede leven”.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Online veilingplatform Surplex bezorgt overtollige machines een tweede leven

03-06 Deze taak is een kolfje naar de hand van Heikoop. Hij heeft tientallen jaren…

Bedrijf en Economie

Markt voor gebruikte machines stabiel

14-12 Voor deze stabiele situatie zijn volgens Surplex uiteenlopende redenen. Het industriële veilinghuis noemt 2023…

MetaalNieuws Extra IM

Machineveiling op Surplex.com: Veelzijdige keuze voor metaalbewerkende bedrijven

28-11 Aangeboden worden 10 CNC vertikale bewerkingscentra, waaronder modellen als de DOOSAN DNM650, SPINNER VC500…

Bedrijf en Economie

Enquête gebruikte machines: Metaalbedrijven hebben positieve blik op toekomst

15-05 Inflatie, energiecrisis, politieke spanningen, gevolgen van de coronapandemie: De economie heeft ook in 2023…

Toeleveren

Welke metalen zitten er in een F1-auto?

13-03 De Formule 1 fascineert door de unieke combinatie van technologie, snelheid, precisie en wedstrijd.…

Bedrijf en Economie

Markt voor gebruikte machines blijft stabiel

11-01 De omzet met gebruikte machines was vorig jaar stabiel, want die is niet zo…

MetaalNieuws Extra IM

De verbinding tussen online bedrijf en traditionele machinehandel

29-04 Dat is een succesverhaal, dat typerend is voor talrijke internationale veilingen van gebruikte machines,…

Toeleveren

Inboedel Waalres Lasbedrijf op online veiling

05-07 Het online aanbod bestaat uit een grote verscheidenheid aan metaalbewerkingsmachines, gereedschappen en een personenwagen.…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV