Metaal Nederland ondertekent Antwerp Declaration

Metaal Nederland heeft de ‘Antwerp Declaration’ ondertekend. Met het oog op het aanstaande nieuwe kabinet, een nieuw Europees Parlement en Europese Commissie vraagt de Nederlandse basismetaalindustrie met nadruk om strategisch en groen industriebeleid, waarbij de industrie in staat wordt gesteld bij te dragen aan het behalen van de klimaatdoelstellingen.

Aanvullend op de reeds bestaande EU Green Deal roept de Antwerp Declaration op tot een Europese Industrial Deal.

Aanvullend op de reeds bestaande EU Green Deal roept de Antwerp Declaration op tot een Europese Industrial Deal: een versterkte concurrentiepositie van Europa door duidelijk, voorspelbaar en betrouwbaar beleid, met randvoorwaarden om verder te vergroenen.

Historische uitdagingen

“De basismetaalindustrie in Nederland en in de rest van Europa worstelt met historische uitdagingen: investeringen op het continent stagneren, de productie is aanzienlijk gedaald en vestigingen worden bedreigd. We willen het tij keren”, aldus Tom Eussen, voorzitter Metaal Nederland. “Met de Antwerp Declaration vragen we het Nederlandse kabinet en de Europese Commissie om een sterkere business case voor onze bedrijven, zodat onze industrie in staat wordt gesteld om de producten te maken die onze maatschappij nodig heeft o.a. om de klimaatdoelstellingen te halen.

Veel metaal nodig

De strategische prioriteit moet volgens Eussen liggen bij o.a. de volgende punten: meer aandacht voor strategische autonomie op het gebied van grondstoffen, waaronder metalen. “De komende jaren hebben we veel metaal nodig voor de productie van o.a. windmolens, infrastructuur en elektrisch vervoer. Een aantrekkelijk investeringsklimaat voor bedrijven, zodat vergroening en modernisering versneld kunnen worden en toegang tot betaalbare, groene energie zodat onze bedrijven daadwerkelijk concurrerend groen kunnen produceren.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Tom Eussen nieuwe voorzitter Metaal Nederland

23-05 Tom Eussen is technisch bedrijfskundig ingenieur en behaalde zijn MBA bij IMD in Zwitserland.…

Bedrijf en Economie

Basismetaal en gieterijen bundelen krachten in Metaal Nederland

21-05 Voorheen werkten bedrijven binnen de Vereniging Nederlandse Metallurgische Industrie (VNMI) en de Algemene Vereniging…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV