Metaalunie begroet 15.000e lid

Tijdens een speciaal werkbezoek van de Metaaluniedirectie Jos Kleiboer en Adriaan Vonk, en Metaalunievoorzitter Fried Kaanen is Het Packhuys in Halsteren, officieel verwelkomd als 15.000e lid van Koninklijke Metaalunie.

V.l.n.r. Adriaan Vonk, directeur Dienstverlening en Branches Metaalunie, Metaalunievoorzitter Fried Kaanen, Pierre Hagenaars, directeur Het Packhuys, en Jos Kleiboer, directeur Beleid Metaalunie. (Foto Sander van der Torren)

Pierre Hagenaars, directeur van het Brabantse bedrijf, nam de bijbehorende plaquette in ontvangst. Hij gaf een rondleiding door het bedrijf dat leverancier is van kwalitatief hoogwaardige doseersystemen, verpakkingsmachines en complete verpakkingslijnen voor de voedingsmiddelen verwerkende- en verpakkende industrie.

Service met een grote S

Het Packhuys is een innovatief en klantgericht bedrijf, met 14 medewerkers die allemaal streven naar het verlenen van service met een grote S”, vertelde Hagenaars tijdens de rondleiding. “Dit realiseren we door een flexibele en oplossingsgerichte opstelling, gecombineerd met een no-nonsense mentaliteit. We beschikken over een eigen werkplaats en volledig ingerichte demonstratieruimte met diverse doseer- en verpakkingsmachines.”

15.000 leden

Ondanks de coronapandemie staat de MKB-maakindustrie er anno 2022 goed voor. Ondernemers keken volgens Metaalunie na een onzekere periode weer vrij snel optimistisch naar de toekomst. “Ze schikten zich moeiteloos naar de coronamaatregelen, namen pragmatisch het heft in eigen hand en gingen verder met ondernemen in plaats van stilzitten. Al die mooie MKB-maakbedrijven bij elkaar genereren samen een omzet van circa 30 miljard euro en bieden werkgelegenheid aan ruim 180.000 vakmensen. Ze maken producten en leveren diensten die onmisbaar zijn voor de hele keten van de maakindustrie, wereldwijd. Dat maakt de mkb-maakindustrie een sector waar niemand omheen kan en waar Metaalunie dan ook uitermate trots op is.”

De 15.000 leden maken in groeiende mate gebruik van Metaaluniedienstverlening die ze verder helpt met ondernemen, innoveren en in grote mate ontzorgt. Metaalunie richt haar activiteiten op bedrijven in de Metaal en Techniek, in uiteenlopende sectoren als machine- en apparatenbouw, metaalwaren, meet- en regeltechniek, elektronica, engineering, las- en constructiewerk, gereedschappen, gietwerk, jachtbouw, verspaning, plaatbewerking, landbouwmechanisatie, revisie en onderhoud, en ook handel en service.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Metaalunie sceptisch over nieuwe aanpak regeldruk

15-07 Dat zegt de branchevereniging voor het MKB-metaal in een reactie op een nieuw regeldrukprogramma…

Bedrijf en Economie

Metaalunie mist visie op MKB in industriebrief kabinet

13-07 Het gepresenteerde industriebeleid bevat volgens Metaalunie een aantal positieve nieuwe accenten. Het kabinet wil…

Verspanen

KIVI en Mikrocentrum starten samenwerking

04-07 Mikrocentrum ondersteunt de hightech- en maakindustrie met opleiden, ontmoeten en ondernemen. Dit sluit mooi…

Bedrijf en Economie

Kabinet steekt 30 miljoen euro extra in digitalisering maakindustrie

29-06 Hierin wordt regionaal samengewerkt aan het toepassen van innovatieve technologieën als kunstmatige intelligentie, robotica,…

Automatisering

Netwerk voor data uitwisseling SCSN in zee met KPN

27-06 Data wordt steeds crucialer in de bedrijfsvoering. De uitdaging daarbij is niet alleen het…

Automatisering

Nieuw directieteam CAD & Company

20-06 CAD & Company ondersteunt en begeleidt implementatieprocessen, innovatie- en digitaliseringstrajecten, biedt trainingen en deelt…

Automatisering

Unieke schakel tussen industrie en onderwijs

20-06 Hij vervolgt: “In 2007 hebben mijn vader en ik samen besloten het familiebedrijf op…

Verspanen

Nieuwe generatie brengt verse knowhow in familiebedrijf

16-06 Om een antwoord op die vragen te krijgen spraken we met Maurits en David…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X