Metaalunie met Hollandpaviljoen naar IMTS 2016 in Chicago

0

Koninklijke Metaalunie is tijdens de International Manufacturing Technology Show (IMTS) 2016 aanwezig met een Hollandpaviljoen voor de Nederlandse industrie. De beurs vindt plaats van 12 tot en met 17 september 2016 in Chicago, Verenigde Staten. IMTS, en de parallel lopende nieuwe beurs Industrial Supply North America, is de grootste industriële beurs van de Verenigde Staten en één van de grootste ter wereld.

Met het paviljoen, dat wordt gerealiseerd in samenwerking met het Nederlands Consulaat in Chicago, wil Metaalunie de Nederlandse industrie een platform bieden en bedrijven ondersteunen bij het toegang krijgen tot de Amerikaanse markt. Bedrijven die deelnemen kunnen hun innovatieve producten tentoonstellen aan een groot internationaal publiek uit de maakindustrie, kennis opdoen en contacten leggen.
Meer dan 114.000 professionals uit de maakindustrie komen naar de IMTS om te netwerken en investeringsbeslissingen te maken. Ze maken kennis met de nieuwste technologieën op het gebied van additive en digital manufacturing, robotics en big data. De ruim 2000 exposanten tonen de bezoekers ook hun innovaties op het gebied van machinegereedschappen, machine-onderdelen, CADCAM, metaal snijden, lasertechnologie, CNC/EDM, systemen en productieprocessen.

Sinds 2014 werken de IMTS en de Deutsche Messe samen. Met onder andere de nieuwe beurs ‘Industrial Supply’ in de Eastern Hall wordt de succesvolle formule van de Hannover Messe overgenomen. Dat biedt veel kansen voor MKB-toeleveranciers verwacht Metaalunie. Metaalunie is druk doende om met het Nederlands Consulaat te Chicago om voldoende ruimte op de IMTS en Industrial Supply te reserveren voor 16 bedrijven. Metaalunie constateert onder haar leden al geruime tijd een groeiende belangstelling voor de VS. “Die belangstelling komt niet uit de lucht vallen. De VS zijn bezig stappen te zetten op het vlak van productie-innovatie”, zegt Paul Verlinden, beleidssecretaris internationaal ondernemen. “Dat levert volop kansen op voor Nederlandse bedrijven die hierin vooruit lopen. Manufacturing is hightech, zorgt voor banen, is schoon en daardoor weer meer dan welkom in de ‘urban’ omgeving is het credo. Obama investeert alleen al 250 miljoen dollar federaal geld in de digital manufacturing innovation. Door het goedkope schaliegas en de oplopende productiekosten in China wordt productie in eigen land weer heel aantrekkelijk”,

Wie interesse heeft om deel te nemen aan het Hollandpaviljoen tijdens IMTS, kan contact opnemen met Koninklijke Metaalunie, Team Internationaal Ondernemen, internationaal@metaalunie.nl, tel. 030 – 605.33.44.