Meten op hoog niveau

0

Faro introduceert flexibele 3D imager arrays die de meetprocessen in de industriële productie naar een hoger niveau brengen.

De nieuwe Cobalt 3D Imager van Faro is uitgerust met speciale ingebouwde processoren. Met de slimme sensor zijn multi-imager geschakelde configuraties mogelijk waarmee fabrikanten hun productiviteit en processen kunnen verbeteren. Een onbeperkt aantal Cobalt imagers kan vrijwel overal in het productieproces in geschakelde configuraties worden geplaatst, die allemaal tegelijk scannen en door een enkele computer worden aangestuurd.

De Cobalt is volgens de producent ideaal voor integratie binnen de productieomgeving, maar kan ook op een meer conventionele wijze worden geïnstalleerd, zoals in combinatie met een draaitafel, robot of industriële inspectiecel. Met een combinatie van blauwlichtprojectie, stereocamera’s en een krachtige ingebouwde processor registreert en verwerkt de Cobalt in enkele seconden miljoenen 3D-meetpunten. Met zijn hoge resolutie, automatische belichting en een dynamisch bereik controleert de Cobalt vakkundig complexe onderdelen met kleine details, verschillende kleuren, texturen en reflectie. De Cobalt levert snelle, consistente metingen, onafhankelijk van de operator, voor kwaliteitscontrole en reverse engineering van onderdelen, assemblages en gereedschappen.

De Cobalt 3D Imager is ontworpen voor een snelle en eenvoudige integratie op de fabrieksvloer, en sluit naadloos aan op de volledig uitgeruste Faro CAM2 Measure 10.