Zoller livestream over meettechnologie en gereedschapsbeheer

Zoller uit Pleidelsheim (D) organiseert van 15 t/m 17 juni onder de naam ‘75LIVE’ een livestream-evenementenreeks. Met ondersteuning van eersteklas partners presenteert Zoller praktische oplossingen op het gebied van meettechnologie, gereedschapsbeheer en automatisering. Het programma omvat een presentatie met de slijpexperts van ANCA, een inzicht in de uitgebreide mogelijkheden van gereedschapsbeheer met de Chiron Group en een kijkje in de CAM-software van Open Mind.

Zoller organiseert van 15 t/m 17 juni een livestream-evenementenreeks vanuit de Smart Factory in Pleidelsheim (D)

De ‘75LIVE’ livestream van Zoller wordt georganiseerd vanuit de Smart Factory in Pleidelsheim. Dit moderne klantencentrum met academie en showroom is in 2020 opgeleverd en direct voorzien van digitale technologieën voor klantcontact op afstand. Mediatechnologie voor livestreams en online vergaderingen biedt virtuele toegang tot alle seminarruimten, de showroom en gedetailleerde weergaven van wat er gebeurt op de apparatuur, machines en werkstations. De Smart Factory van Zoller is volgens algemeen directeur Christoph Zoller op het juiste moment opgeleverd: “We hebben altijd intensief met onze klanten samengewerkt om dicht bij de ontwikkelingen en eisen van onze doelsectoren te blijven.

Beurzen hebben hierin altijd een grote rol gespeeld. Het jaar 2020, toen we ons nieuwe pand betraden en ons 75-jarig bedrijfsjubileum vierden, bracht vervolgens grote veranderingen met zich mee waarop we inspeelden met onder andere het format ‘75LIVE. Ons nieuwe digitale format voor livestream-beurzen, gekoppeld aan live productpresentaties en trainingen, heeft sindsdien meer dan 1.500 bezoekers getrokken. Om de serie af te sluiten, voegen we nu een hoogtepunt toe met de partnerbeurs.”

Drie dagen, drie topics

Zoller trapt op 15 juni de driedaagse serie livestreams af met de slijpmachinefabrikant ANCA. De LIVE-demo met het ANCA FX5 Linear slijpcentrum omvat veilige en nauwkeurige meting van gereedschappen, inspectie van complexe gereedschapsgeometrieën en zeer nauwkeurige meting van snijkantvoorbereiding. Automatische communicatie tussen de slijpmachine en de meettechniek vormt de basis voor een succesvolle automatisering in de gereedschapsproductie.

Op 16 juni krijgen fabrikanten van onderdelen waar voor hun geld. Op het gebied van freestechnologie zal Zoller samen met de specialisten van Chiron het potentieel van geïntegreerd gereedschapsbeheer presenteren. Van werkvoorbereiding tot aan netwerkgebaseerde gegevensoverdracht (bijvoorbeeld met het ZOLLER-communicatieplatform ‘zidCode’) en geautomatiseerde gereedschapshandling, zullen de partners gezamenlijk de toegevoegde waarde aantonen van de beschikbaarheid van real-time gereedschapsgegevens en de integratie van intelligente software en hardware-oplossingen.

Met behulp van het flexibele vijfassige FZ16 S bewerkingscentrum zullen de partners een voorbeeld demonstreren van gereedschapsidentificatie en gegevensoverdracht, simulatieoplossingen en flexibele modules voor geautomatiseerde gereedschapshandling.

Ten slotte zal de Smart Factory zich op 17 juni richten op de koppeling met de CAM-oplossingen van OPEN MIND’s hyperMILL-software. Een centraal onderdeel van productiviteitsoptimalisatie is de interactie van krachtige programmeer- en simulatiesoftware met de Zoller-TMS-software en -hardware, evenals metrologie en automatisering. Tijdens de procesrondleiding maken de deelnemers kennis met talrijke voorbeelden van deze efficiëntiemaatregelen, of het nu gaat om het CAM-werkstation, het gereedschapsmagazijn, de instel- en meetapparatuur of de bewerkingsmachine.

Aanmelden voor het driedaagse event van Zoller kan hier.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Oppervlaktetechniek

GrindingHub 2024 trekt 500 exposanten en meer dan 11.000 bezoekers

20-05 In het bezoekersonderzoek gaf 42% van de respondenten aan vanuit het buitenland te zijn…

Verspanen

Slijpen volgens de hoogste productienormen

10-05 De compacte slijpmachine GP25W is ideaal voor de precisiebewerking van kleine onderdelen die bijvoorbeeld…

Bedrijf en Economie

GrindingHub zet slijptechnologie in de kijker

07-05 Het evenement gaat over meer dan alleen technische producten en innovaties. Markus Heering, directeur…

Oppervlaktetechniek

Intelligente procesbewaking verhoogt de kwaliteit slijpproces

31-01 Wanneer werkstukken automatisch worden bewerkt, is er een groot risico op afkeur als de…

Oppervlaktetechniek

Slijpen met minder geluid, stof en trillingen

03-10 Claus Genau, hoofd van de afdeling Productontwikkeling/Fabricage en Centrale Testomgeving bij fabrikant Pferd, weet…

Oppervlaktetechniek

Lassen en slijpen zonder compromissen

30-08 Experts van 3M zullen op de beurs aanwezig zijn om de uitdagingen, waar de…

MetavakNieuws

TFT laat cobots schuren, slijpen en polijsten

24-09 Al sinds 1998 staat TFT (Tools For Technology) voor innovatieve en functionele maatwerkoplossingen op…

Plaatbewerking

Slijpen zonder concessies

28-08 Het bedrijf is actief in elke industrie waarin wordt gesneden – dus ook in…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV