Zoller livestream over meettechnologie en gereedschapsbeheer

Zoller uit Pleidelsheim (D) organiseert van 15 t/m 17 juni onder de naam ‘75LIVE’ een livestream-evenementenreeks. Met ondersteuning van eersteklas partners presenteert Zoller praktische oplossingen op het gebied van meettechnologie, gereedschapsbeheer en automatisering. Het programma omvat een presentatie met de slijpexperts van ANCA, een inzicht in de uitgebreide mogelijkheden van gereedschapsbeheer met de Chiron Group en een kijkje in de CAM-software van Open Mind.

Zoller organiseert van 15 t/m 17 juni een livestream-evenementenreeks vanuit de Smart Factory in Pleidelsheim (D)

De ‘75LIVE’ livestream van Zoller wordt georganiseerd vanuit de Smart Factory in Pleidelsheim. Dit moderne klantencentrum met academie en showroom is in 2020 opgeleverd en direct voorzien van digitale technologieën voor klantcontact op afstand. Mediatechnologie voor livestreams en online vergaderingen biedt virtuele toegang tot alle seminarruimten, de showroom en gedetailleerde weergaven van wat er gebeurt op de apparatuur, machines en werkstations. De Smart Factory van Zoller is volgens algemeen directeur Christoph Zoller op het juiste moment opgeleverd: “We hebben altijd intensief met onze klanten samengewerkt om dicht bij de ontwikkelingen en eisen van onze doelsectoren te blijven.

Beurzen hebben hierin altijd een grote rol gespeeld. Het jaar 2020, toen we ons nieuwe pand betraden en ons 75-jarig bedrijfsjubileum vierden, bracht vervolgens grote veranderingen met zich mee waarop we inspeelden met onder andere het format ‘75LIVE. Ons nieuwe digitale format voor livestream-beurzen, gekoppeld aan live productpresentaties en trainingen, heeft sindsdien meer dan 1.500 bezoekers getrokken. Om de serie af te sluiten, voegen we nu een hoogtepunt toe met de partnerbeurs.”

Drie dagen, drie topics

Zoller trapt op 15 juni de driedaagse serie livestreams af met de slijpmachinefabrikant ANCA. De LIVE-demo met het ANCA FX5 Linear slijpcentrum omvat veilige en nauwkeurige meting van gereedschappen, inspectie van complexe gereedschapsgeometrieën en zeer nauwkeurige meting van snijkantvoorbereiding. Automatische communicatie tussen de slijpmachine en de meettechniek vormt de basis voor een succesvolle automatisering in de gereedschapsproductie.

Op 16 juni krijgen fabrikanten van onderdelen waar voor hun geld. Op het gebied van freestechnologie zal Zoller samen met de specialisten van Chiron het potentieel van geïntegreerd gereedschapsbeheer presenteren. Van werkvoorbereiding tot aan netwerkgebaseerde gegevensoverdracht (bijvoorbeeld met het ZOLLER-communicatieplatform ‘zidCode’) en geautomatiseerde gereedschapshandling, zullen de partners gezamenlijk de toegevoegde waarde aantonen van de beschikbaarheid van real-time gereedschapsgegevens en de integratie van intelligente software en hardware-oplossingen.

Met behulp van het flexibele vijfassige FZ16 S bewerkingscentrum zullen de partners een voorbeeld demonstreren van gereedschapsidentificatie en gegevensoverdracht, simulatieoplossingen en flexibele modules voor geautomatiseerde gereedschapshandling.

Ten slotte zal de Smart Factory zich op 17 juni richten op de koppeling met de CAM-oplossingen van OPEN MIND’s hyperMILL-software. Een centraal onderdeel van productiviteitsoptimalisatie is de interactie van krachtige programmeer- en simulatiesoftware met de Zoller-TMS-software en -hardware, evenals metrologie en automatisering. Tijdens de procesrondleiding maken de deelnemers kennis met talrijke voorbeelden van deze efficiëntiemaatregelen, of het nu gaat om het CAM-werkstation, het gereedschapsmagazijn, de instel- en meetapparatuur of de bewerkingsmachine.

Aanmelden voor het driedaagse event van Zoller kan hier.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Licht tot zwaar slijpen, polijsten en frezen

02-10 Kinket SSP is importeur en leverancier van schuur-, slijp- en polijstmaterialen alsmede de daarbij…

MetavakNieuws

Modern gereedschapsbeheer met Zoller

29-09 METAVAK wordt na de Nederlandse Metaaldagen de tweede vakbeurs waar Laagland dit najaar exposeert.…

Werkplaatstechniek

Hoge snelheden eisen aangepaste materialen

23-08 Nieuw in het speciale programma zijn massa geoptimaliseerde koppelingen van aluminium of titanium. Deze…

Verspanen

Volautomatische oplossing voor slijpen Weldon opspanvlakken

12-07 Dit project wordt uitgevoerd in opdracht van een nieuwe klant, een internationale marktleider in…

Verspanen

Sneak preview Zoller: geautomatiseerd gereedschap voorinstellen

30-06 Uit het webinar bleek dat Zoller met de robotcel de gereedschapvoorinstelling volledig kan automatiseren.…

Verspanen

Krebs & Riedel innoveert slijptechnologie al 125 jaar

29-06 Vooral klanten uit de automobiel-, lucht- en ruimtevaart-, machinebouw-, medische technologie en windenergiesector vertrouwen…

Verspanen

KMWE Toolmanagers & KGS Tools vindt gereedschapsontwikkeling in microgeometrie

23-06 “In de microgeometrie kom je echt leuke verrassingen tegen”, vertelt Jorg Michiels, CCO bij…

MetaalNieuws Extra IM

Voorkom eenvoudig fouten bij het tellen van voorraden

09-06 Een telweegschaal is het ultieme meetinstrument om snel en nauwkeurig uw productvoorraden te  tellen…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X