Mobiele handprinter sluit aan op CAS accu-systeem

0

Het Cordless Alliance System (CAS) heeft een nieuwe partner: Elried en Edding komen met een mobiele handprinter in het door Metabo geïnitieerde, fabrieksoverkoepelende accu-systeem.

Dankzij CAS kunnen de machines van op dit moment elf fabrikanten volledig op dezelfde accu werken en willekeurig gecombineerd worden. ”CAS is een sterke partner rijker. Wat mij daarbij met name plezier doet: Edding en Elried laten met hun product zien waarvoor een doorontwikkelde, krachtige accu-technologie ook buiten het kernsegment van het elektrisch gereedschap uitstekend gebruikt kan worden“, zegt Metabo CEO Horst Garbrecht.

Bij de nieuwe machines uit Bayern gaat het om een mobiele compacte printer met geïntegreerde positioneringslaser en touchscreen. De edding portable 12 print barcodes in een hoge resolutie van 600 dpi, datamatrix-codes, teksten en logo’s op de meest uiteenlopende materialen. Fabrikanten en expediteurs gebruiken het bijvoorbeeld om transportkisten snel, efficiënt en veilig de kunnen bedrukken. Maar dat is slechts een van de vele toepassingen in combinatie met CAS en de accu-technologie van Metabo.

Mobiele coderingsoplossingen
De capaciteit van een Metabo LiHD-accu-pack met 4.0 Ah is voldoende om de mobiele printer circa 6 uur lang te gebruiken. Het geheugen van de Edding portable 12 heeft ruimte voor 100.000 teksten en logo’s, het inkt-assortiment van Edding bestaat uit meerdere kleuren en houdt op vrijwel alle materialen en op ieder oppervlak. Dankzij het gebruik van inktpatronen kan gemakkelijk en ongecompliceerd van kleur worden gewisseld. Met een lengte van circa 30 cm is de Edding portable 12 niet alleen handzaam, maar ook slim: de gegevens voor de codering kunnen vanuit een willekeurige databron digitaal geregistreerd worden. “De vraag naar coderingsoplossingen is in de afgelopen jaren sterk gestegen“, zegt Bastian Hofberger, directeur van Elried. “Daarvoor hebben we natuurlijk een mobiele energiebron nodig en zijn daarom op zoek gegaan naar een accu-technologie die aan onze eisen voldoet. Het concept van CAS heeft ons overtuigd. De kracht van het accu-systeem is uitstekend en als extra pluspunt kunnen onze klanten de accu’s niet alleen voor onze mobiele printer gebruiken, maar voor nog circa 130 andere machines en elektrisch gereedschap, die veel klanten daarnaast nog bezitten. Voor ons was het daarom snel duidelijk dat wij met CAS en Metabo verder gaan.“