Een gezamenlijk doel: het Cordless Alliance System (CAS) op de Eisenwarenmesse

0

Eén accu voor alles, dat is het motto van het fabrikant overkoepelende accu-systeem CAS. Wat dat in de praktijk betekent, laten de partners zien op een gezamenlijke stand op de Internationale Eisenwarenmesse in Köln van 1 tot 4 maart 2020.

Op de Internationale Eisenwarenmesse in Köln komen alle CAS-partners voor het eerst bij elkaar op één gezamenlijke stand. “Eén en dezelfde accu-pack past op alle machines van alle 17 CAS-partners – waarvan het grootste deel op de beurs aanwezig is”, zegt Thomas Zeller, hoofd van het CAS-partnerprogramma bij Metabo. Daartoe behoren ook de vier nieuwste CAS-leden: Prebena, Cembre, Pressfit en Jöst abrasives, die er voor het eerst bij zijn. In de stand staan tevens vertegenwoordigers van de CAS-partners Metabo, Rothenberger, Mafell, Eisenblätter, Collomix, Electrostar (Starmix), Steinel, Rokamat en Birchmeier.

17 fabrikanten, meer dan 150 machines – één accu
De 17 leden van het technologische partnerschap hebben een gezamenlijk doel: CAS moet hét accu-systeem voor de professional worden. “Professionals werken vaak met machines van verschillende fabrikanten en hebben daardoor ook veel verschillende accu-packs en laders. Niets past bij elkaar. En precies dat lost CAS op”, zegt Zeller. “Met CAS behoort de chaos aan accu’s en laders op de bouw- en in de werkplaats definitief tot het verleden. Dat is niet alleen efficiënt, maar ook duurzaam, omdat er uiteindelijk minder accu-packs in omloop zullen zijn. Daarmee zijn wij trendsetter in de branche van elektrisch gereedschap – en het maakt ons ook bijzonder trots.”

Full Power van Metabo
Basis van CAS is de krachtige accu-technologie van Metabo. Want de fabrikant van elektrisch gereedschap uit Nürtingen heeft zich met een deskundigheid van meer dan 30 jaar op het gebied van accu’s tot een technologische topper ontwikkeld. “Met onze LiHD-technologie kunnen wij tegenwoordig vrijwel iedere machine van voldoende power voorzien”, vertelt Andreas Siemer, hoofd Productmanagement & Training bij Metabo. “Het komt op een optimaal samenspel van looptijd en afgifte van het maximale vermogen aan. Bij de accu-packs in dubbele rijen hebben wij met onze 8.0-Ah accu-pack het beste samenspel van beide componenten gevonden.“