Mobiele hub moet metaalwerkers aan het leren krijgen

0

De Mobiele Leerervaringshub MKB-metaal van OBM Midden Nederland heeft een subsidie gekregen van MKB!dee. Deze mobiele hub gaat bij metaalbedrijven langs om werknemers aan het leren te krijgen.

“Gebleken is dat het vaak lastig is voor werkgevers om werknemers aan het (formeel) leren te krijgen. Het ontbreekt vaak aan inzicht van wat ze zouden kunnen en uitdagend vinden. Met de mobiele leerervaringshub kunnen werknemers ervaring opdoen met leren”, licht Anne Marie Heij, beleidssecretaris Onderwijs Koninklijke Metaalunie, het project toe. “Ze doen dat vooral door dingen te doen, zoals een oefenopdracht CNC-programmeren en het maken van een werkstuk of, virtueel, met een andere lastechniek. De mobiele hub komt dan bij de bedrijven langs. De positieve leerervaring wordt vervolgens gekoppeld aan een opleidingstraject.” Via OBM Midden Nederland zal dat traject plaats gaan vinden in het Vakcentrum voor de Maakindustrie, dat in de loop van 2020 zijn beslag gaat krijgen. “Met de subsidie van EZK is er armslag om dit MKBIdee verder uit te werken tot een werkbare en vooral bruikbare tool voor werkgevers en werknemers”, aldus Heij.

MKB!dee is een subsidieregeling van de overheid die ondernemers uitdaagt slimme oplossingen te bedenken voor het tekort aan personeel en leven lang ontwikkelen. In de MKB!dee-projecten van 2018 zaten veel initiatieven waarbij op afstand wordt geleerd: platformen, e-learningsmodules, kunstmatige intelligentie, games, en augmented reality. In de nieuwe groep van 47 MKB!dee-projecten wordt onder meer geëxperimenteerd met regionale TechniekTalent pools en trainees voor het kleinere MKB en met de ontwikkelingen van veranderende vaardigheden in de automotive branche met behulp van serious gaming. In het MKB!dee-project ‘Autoschadetechnici in transitie’ worden garagemedewerkers met behulp van serious gaming en e-learning getraind om de omslag te maken in de digitalisering, van techniek naar ict. In het MKB!dee-project ‘TechniekTalent Pool’ zetten techniekbedrijven uit Woerden en omgeving zich gezamenlijk in voor bijscholing van junior-medewerkers en de doorontwikkeling van senior-medewerkers.