Moderne nieuwbouw Axalta Refinish

Axalta, leverancier van vloeibare poedercoatings, heeft zijn moderne en duurzame nieuwbouwpand voor de Refinish activiteiten in Nederland officieel geopend. Vanuit Tiel kan Axalta Refinish Nederland nu nog beter in de behoeften van klanten voorzien met autoherstellak en non-paint producten en diensten. De wereldwijde schadeherstelmerken van Axalta in Nederland, Cromax, Spies Hecker, Standox en Syrox, hebben in mei reeds hun intrek genomen in het nieuwe pand.

Axalta heeft eigen lakken geleverd voor het nieuwe pand. De staalconstructie is gecoat in een zilvergrijze polyester poederlak. De aluminiumpuien zijn gecoat in een zwartgrijze poederlak.

“Ons nieuwbouwpand in Tiel voldoet in hoge mate aan de duurzaamheidseisen en is volledig gasloos. Wij zijn dan ook een prima toekomstbestendige partner voor onze klanten en gezamenlijk werken wij aan een groenere toekomst”, zegt Jim Muse, vice president van Axalta Refinish in Europa, de Midden-Oosten en Afrika (EMEA).

Digitale services

Voorafgaand aan de openingshandeling, gaf Marjolijn Lansu, business leader Axalta Refinish Nederland, een welkomstspeech. “De recente innovaties en ontwikkelingen binnen Axalta zijn een ideale basis voor de toekomst van Axalta in Nederland. Zo kunnen wij met onze innovatieve digitale services onze schadeherstelbedrijven helpen met het boeken van bedrijfssuccessen. Onze klanten blijven bovendien profiteren van continue innovaties als ons Digital Color Management concept en de Daisy Wheel-technologie waarmee zij toekomstgericht kunnen werken.”

Academy

In het nieuwe pand bevindt zich de nieuwe Axalta Refinish Academy, een innovatieve omgeving voor autoschadeherstel waar toekomstige schadeherstellers worden opgeleid zodat zij lakreparaties van de hoogste kwaliteit kunnen uitvoeren. De Academy is uitgerust met de allernieuwste technologieën zoals de nieuwste generatie droogapparatuur, waaronder een infrarood droograilsysteem. Het beschikt ook over het pas gelanceerde Daisy Wheel 3.0, het volautomatisch kleurmengsysteem dat naadloos aansluit bij Axalta’s Digital Colour Management opstelling in de Academy.

De kleurmakerij – onderdeel van Axalta’s direct-to-customer ‘Company Owned Store’ principe – is uitgerust met een ultramoderne semi-automatische dispensing machine zodat Axalta klanten met een behoefte aan grote hoeveelheden autoschadeherstellak snel en gemakkelijk kan bedienen. Het nieuwbouwpand omvat ook drie verdiepingen met kantoorruimte, een ruim en volledig papierloos magazijn voor een eersteklas logistieke dienstverlening, inclusief een in-house kleurenontwikkelingsservice.

De Axalta Refinish Academy beschikt over een ionisatiesysteem wat de lucht volledig stofvrij maakt. Het systeem vermindert de statische elektriciteit dat ontstaat door wrijving van lucht langs een object, wat met name voordelen biedt in de spuitcabines. Axalta heeft eigen lakken geleverd tijdens de constructie van het nieuwe pand. De gehele staalconstructie is gecoat in Axalta’s RAL 7001 zilvergrijze polyester poederlak. De aluminiumpuien zijn gecoat in Axalta’s Super Durable RAL 7021 zwartgrijze poederlak voor een moderne en strakke finish.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Er staat een gemotiveerd team in het nieuwe bedrijfspand van Assink & Schipholt

26-09 In de Twentse metaalindustrie is Assink & Schipholt een bekende naam. Het bedrijf vierde…

Plaatbewerking

247TailorSteel zet ‘schop in de grond’ voor Belgische fabriek

20-09 “Met de bouw van deze nieuwe vestiging versterken we onze positie in de markt…

Plaatbewerking

Hevami betrekt nieuwbouw

08-08 Op dit moment beschikt Hevami al over diverse ontbraammachines die gedemonstreerd kunnen worden, zoals…

Toeleveren

Nieuwe huisvesting Dictator duurzaam en comfortabel

14-02 “Hier kunnen we echt vele jaren vooruit”, zeggen commercieel directeur Harry Werkman en technisch…

Toeleveren

Bouw nieuwe hoofdkantoor Demcon van start

26-01 Dennis Schipper, CEO van Demcon, zette met een druk op de knop de boorkraan…

Plaatbewerking

Assink & Schipholt start nieuwbouw

29-11 Assink & Schipholt is producent van plaat- en constructiewerk. Of het nu gaat om…

Bedrijf en Economie

Hoffmann opent officieel nieuw pand in Twentse Borne

18-10 “De afgelopen tien jaar hebben we de omzet van 20 miljoen euro verdubbeld naar…

Bedrijf en Economie

Spinner bouwt aan nieuwe, duurzame fabriek in Sauerlach

13-10 De nieuwbouw wordt eind 2021 afgerond. Daarmee is de nieuwe fabriek de tweede uitbreiding…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X