Monforts presenteert de UniCen 750 in drie lengtes op AMB

Monforts Werkzeugmachinen stelt op de AMB in Stuttgart een nieuw formaat draai-frees bewerkingscentrum met hydrostatische geleidingen voor. Deze UniCen 750 is nu beschikbaar in de lengtes 800, 1500 en 2000 mm. De Duitse verspaningsspecialist Monforts wordt in Nederland vertegenwoordigd door BMT Machine Tools.

Vooral door de complexiteit van componenten, maar ook door hogere flexibiliteitseisen worden er steeds meer multitasking machines gebruikt. Monforts voorziet in deze gevallen haar klanten met de UniCen serie met een flexibel draai-freescentrum.

De UniCen 750 is de allrounder onder Monforts werktuigmachines. De bewerkingen worden uitgevoerd door een freeskop op de B-as, die draaibaar is met een draaibereik van 255 graden en vergrendeld kan worden voor draai- frees- en boorbewerkingen. Het gereedschapsysteem heeft een HSK 63 of Capto C6 opname en de freesspil geeft 100 Nm bij max. 7000 U / min. De spindel kan met 120 gereedschappen automatisch worden geladen, vanaf een torenmagazijn. Optioneel kan een tweede revolver gemonteerd worden.

Natuurlijk behoren lunetten, losse kop en een tegenspil in het optieprogramma. In moeilijk te verspanen materialen biedt een koelmiddel met een hoge druk duidelijk voordeel. Hier stelt de UniCen 750 een hoge norm, om standaard 120 bar op de binnenkoeling door het gereedschap en 25 bar buitenkoeling aan te bieden. De standtijd van hogedruk gekoelde gereedschappen is veel langer – zo kunnen veel hogere snelheden bereikt worden en daarmee een hogere productiviteit.

De hydrostatische draai-frees bewerkingscentra van de UniCen Serie met de diameters tot 1000 mm in de verspaning lengtes 800, 1500 en 2500 mm zijn nu ook beschikbaar voor
draaidiameters tot 750 mm in de rotatielengtes 800, 1500 en 2.000 millimeter. De UniCen machines kunnen werkstukken in één opspanning helemaal draaien, boren en frezen. Over vijf geïnterpoleerde assen, kan ook het gereedschap in bijna elke positie en hoek worden gezet. Hierdoor creeërt men maximale verspaningsflexibiliteit en is het zelfs mogelijk complexe vrije-vorm oppervlakken te bewerken.

Monforts CEO dr. Schaele legt uit: “We hebben veel klanten, die de combinatie waarderen van het werken met een freesspindel en B-as in combinatie met onze robuuste hydrostatica.
We zijn hier vooral actief bij zeer grote producten. We willen nu met de kleinere UniCen ook klanten tegemoet komen met kleinere componenten. Wij bieden nu onze bewezen technologie op de nieuwe UniCen 750 aan, in het bereik van draaidiameters tot 750 mm.”
Schaele vult aan: “In veel gebieden van de technologie worden steeds hoogwaardige materialen met gunstige eigenschappen verwerkt, zoals materialen met hoge temperatuur sterkte en lage dichtheid. De keerzijde van de functionele voordelen zijn vaak de moeilijke snij-eigenschappen. Bijvoorbeeld, materiaal met lage thermische geleidbaarheid veroorzaakt hoge slijtage van het gereedschap. Onze machines zijn door hun gegarandeerde nauwkeurigheid over vele jaren en hydraustatische geleiding, voorbestemd voor het nauwkeurig verspanen van moeilijk te bewerken materialen.”
De UniCen machines zijn ook geschikt voor de bewerking van materialen zoals chroom-nikkel, nikkel of titaanlegeringen. Deze worden vaak gebruikt in turbomachinecomponenten, maar ook in steeds meer andere gebieden. Op basis van de dempende werking van de hydrostaat, kunnen ook op dit moeilijke materiaal uitstekende oppervlakte-eigenschappen gehaald worden.

Monforts staat op de AMB in hal 8, stand 8C70

Website BMT Machine Tools

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Makino a40 Special Edition voor aluminium spuitgietdelen

24-11 De nieuwe 20.000 rpm spil levert snellere bewerking met speciale PCD gereedschappen, terwijl de…

Verspanen

Metalnet anticipeert met Yasda op toenemend precisiewerk

31-03 Dankzij het grote gereedschapsmagazijn en de palletautomatisering kan Metalnet het bewerkingscentrum ook inzetten voor…

Verspanen

Hyundai Wia introduceert grote vijf-assige XF8500 met box-in-box principe

21-12 Hyundai Wia, heeft de XF8500 geïntroduceerd. Dit vijfassige verticale bewerkingscentrum is de nieuwste telg…

Verspanen

Fehlmann viert 90-jarig jubileum met nieuwe vijf-asser

16-12 Fehlmann vierde eind oktober het 90-jarig jubileum met een open huis in Seon (Z).…

Verspanen

Doosan brengt precisie en productiviteit in groot verspanen

24-09 Met de nieuwe Puma SMX5100L/LS Series heeft Doosan een multitasking draaicentrum op de markt…

Verspanen

AVB verbreedt doelgroep met nieuwe Hermle C400

18-03 Snelheid, betrouwbaarheid en efficiëntie, dat waren de belangrijkste punten waarop AVB de keuze voor…

Verspanen

Kessel vergroot mogelijkheden met Doosan multi tasking centrum

29-01 Bij Kessel Machinefabriek in Veghel is kort voor de jaarwisseling een Doosan multi tasking…

Verspanen

Holterman freest storingsvrij

16-01 Machinefabriek Jef Holterman heeft al ruim 50 jaar ervaring in een aantal specifieke industrieën,…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X