Nauwkeurige UHP-gasfilters

8

Teesing neemt twee nieuwe UHP gasfilters op in zijn productlijn. Deze gasfilters, geproduceerd door de Amerikaanse firma Mott, filteren deeltjes tot 1,5 µm, wat een aanzienlijke verbetering in filtratietechnologie betekent. Voor de semiconductorindustrie een belangrijke stap naar toegenomen zuiverheid.

In 2018 introduceerde Mott Corporation in Connecticut twee nieuwe UHP gasfilters met een sterk verbeterde werking. Deze filters zuiveren tot 50% kleinere deeltjes uit gassen in vergelijking met bestaande filters. Dit geeft de semiconductorindustrie de mogelijkheid om processen en daarmee ook eindproducten te verbeteren.

Een vooruitgang die volgens Teesing te vergelijken is met een plotselinge sprong van de i-Phone 8 naar een i-Phone 16. Deze gasfilters zijn degelijk uitgevoerd, van gesinterd fibermetaal. Het procedé gebruikt om het filterelement te vervaardigen zorgt voor een sterke matrix die de druk in het systeem optimaliseert. De poriën van het filterelement filteren deeltjes effectiever dan bijvoorbeeld gesinterd poedermetaal. Daarnaast is de filter sterker en duurzamer dan Teflon of keramiek. Een belangrijke reden dat deze vooruitgang in technologie mogelijk is, is dat de meetapparatuur voor filters de afgelopen jaren sterk verbeterd is.

Facebook Comments