Neelie Kroes opent Girlsday 2016 voor 10.000 meisjes

Een recordaantal van ruim tienduizend meisjes en meer dan driehonderd bedrijven doen mee aan de zevende editie van Girlsday, dit jaar op donderdag 14 april. Om 10.00 uur geeft StartupDelta Special Envoy Neelie Kroes het startschot in de RAI tijdens de Salesforce World Tour Amsterdam.

Girlsday is een activiteit van VHTO, landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, om meisjes in de leeftijd van 10 tot 15 jaar te laten kennismaken met bèta, techniek en ICT. In Nederland kiezen nog steeds te weinig jongeren en vooral te weinig meisjes voor bèta, techniek en ICT. VHTO wil de participatie van meisjes in deze sectoren vergoten.

De tienduizend meisjes gaan op Girlsday aan de slag met allerlei interessante activiteiten bij honderden bèta-, technische en ICT-bedrijven en –afdelingen. Daar ontmoeten ze ook vrouwelijke professionals in deze sectoren. In Arnhem gaan meisjes zelf sensoren maken terwijl meisjes in Den Haag een crisissituatie op de weg nabootsen en zo hun strategisch inzicht oefenen om deze situatie te beheersen. In Rijswijk staat het ontwerpen van de dierentuin van de toekomst op het programma, en een scheepswerf in Kampen laat meisjes een anker lassen en een duwboot herinrichten. Andere voorbeelden van de honderden activiteiten die worden aangeboden zijn: glasvezelkabels lassen, programmeren, orthopedische schoenen ontwerpen, robots solderen, 3d tekenen, lasersnijden en landmeten.

Kick-off Girlsday 2016
De landelijke kick-off van Girlsday begint om 8.00 uur tijdens het Girlsday-programma op het ANWB Hoofdkantoor in Den Haag. De nieuwe Techniekpact-ambassadeur Ans Hekkenberg en vijf brugklasmeisjes krijgen daar om 8.30 uur een opdracht mee van Directeur Emancipatie bij OCW, Jacqueline Prins, voordat ze in een Tesla richting Amsterdam stappen: onderweg gaan zij een app testen voor duurzaam en veilig rijden. In de RAI brengen de reporters verslag uit van hun bevindingen voordat Neelie Kroes Girlsday 2016 op spectaculaire wijze officieel voor geopend verklaart.

Bekijk hier de lijst van alle deelnemende bedrijven aan Girlsday 2016

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Featured

Elfduizend meisjes leren op Girlsday de technologie kennen

09-04 Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap opent op donderdag 12 april…

Bedrijf en Economie

Duurzame energie centraal bij Kick-off Girlsday

11-04 Getijdenenergie, windenergie en zonne-energie, de Kick-off van Girlsday 2017 staat in het teken van…

Geen categorie

Prinses Máxima geeft startsein Girlsday

04-04 Prinses Máxima geeft op donderdag 25 april het startsein van de landelijke Girlsday bij…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV