Nicolas Correa imponeert tijdens Open Huis

0
467

De Spaanse fabrikant van grote freesmachines Nicolas Correa, die in Nederland wordt vertegenwoordigd door Landré, ontving in juni tijdens haar Open Huis 2017, ruim 200 bezoekers uit de hele wereld, waaronder uit Nederland. Zij maakten kennis met de mogelijkheden en onderscheidende kenmerken van Nicolas Correa op het gebied van het hoogwaardig frezen van complexe en grote werkstukken.

Met 21 machines, waaronder bed, traveling column, gantry en bridge type freesmachines en 4- en 5-assige bewerkingen van verschillende staalsoorten, onderstreepte Nicolas Correa haar hoogwaardige imago op dit gebied. Op technisch vlak onderscheidt de Spaanse machinebouwer zich met een hoge machinestabiliteit en een gepatenteerde freeskop in combinatie met de ram, die in alle modellen wordt ingezet. In de praktijk vertaalt zich dat in een hoge geometrische precisie over het hele werkbereik, hoge procesbetrouwbaarheid en een lange levensduur.

Grove en finish freesbewerkingen
Onder de gedemonstreerde freesmachines vielen vooral de Correa Fox 40 en Fox 50 bridge type freesmachines met grote werktafels (optioneel leverbaar met automatische wisseling van de freeskop) op. De Fox, die de fabrikant ook tijdens de EMO in Hannover zal presenteren, is tevens uitgerust met de nieuwste PLC Correa Heidenhain i640 besturing.

Open-House-Correa
Een machine in aanbouw. Nicolas Correa bouwt machines voor het hoogwaardig frezen van complexe en grote werkstukken.

Door de hoge machinestabiliteit is de Fox inzetbaar voor zowel grove als finish freesbewerkingen. De machinefabrikant demonstreerde het bewijs daarvan door met een ø 80 mm frees, 40 mm grof te frezen met 700 rpm en 600 mm/min in hoogsterkte staal CK45, wat resulteerde in een verspanend vermogen van 1080 cm3/min. Op dezelfde machine werd met een ø 125 mm frees, met 5500 mm/min en 5000 rpm, 5 mm gefinished in aluminium met een verspanend vermogen van 2750 cm3/min.

Met een installed base bij de Nederlandse metaalindustrie van ruim 70 machines ziet Landré een grote potentie voor de bedfreesmachines van de Norma-serie, die Nicolas Correa bouwt in een aparte fabriek in Burgos. Dankzij de hoge machinestabiliteit, de robuuste en gepatenteerde freeskop en de hoge betrouwbaarheid, geeft Nicolas Correa 5 jaar garantie op al haar freesmachines.