Niemand wil ontbreken op EMO

0

Alle belangrijke fabrikanten van productietechniek presenteren zich van 16 tot en met 21 september op de EMO in Hannover. “Niemand wil verstek laten gaan op de grootste beurs voor industriële productie”, zegt Christoph Miller van de Duitse vereniging van gereedschapsmachinefabrieken VDW, de organisator van deze wereldtopbeurs voor metaalbewerking.

Onder de meer dan 2.000 exposanten horen marktleiders op alle gebieden van de technologie, zoals DMG Mori, FFG, Mazak, Siemens, Grob, Doosan, Fanuc, Okuma, Makino, Index, GF Machining Solutions, Chiron, Trumpf, SLM, Stratasys, Paul Horn, Iscar, Sandvik en Kuka. Daarmee is de EMO het innovatieplatform voor machines, oplossingen en diensten in de metaalbewerking.

Smart Technologies
Onder het motto Smart technologies driving tomorrow’s production! spreekt de EMO een van de grootste uitdagingen voor de industrie aan. Slimme technologieën vormen de sleutel voor hogere productiviteit, betere kwaliteit en meer flexibiliteit. Dat zijn de klassieke doelen waar het om draait bij nieuwe en vervolgontwikkelingen in de productietechniek. Digitalisering en intelligente netwerken in de fabriek maken nieuwe functies mogelijk, zoals process monitoring en predictive maintenance, die met lerende machines op basis van smart data en gegevensanalyse een stap verder gaan. Ze scheppen de basis voor nieuwe zakelijke modellen zoals transactieplatforms om klanten en aanbieders een hoger niveau van efficiëntie te laten bereiken. Vrijwel elk op de EMO exposerend bedrijf houdt zich bezig met creatieve nieuwe oplossingen. Nieuwe concepten in het kader van smart industry ontstaan op elk gebied: machines, componenten, besturingen, meetsystemen en materiaalstromen. Al deze nieuwe concepten zijn te zien in Hannover.