Nieuw meetsysteem Aicon voor buis en draad

0

Aicon 3D Systems heeft op Tube en wire in Düsseldorf TubeInspect P geïntroduceerd. Dit systeem voor het meten van buismateriaal is uitgerust met de nieuwste camera- en LED-techniek alsmede nauwkeurige en duurzaam stabiele glas referenties.

TubeInspect P8 is het eerste model van de serie. Het is uitgerust met 8 hoge resolutie camera’s en geschikt voor buizen en draden van 1 mm tot 125 mm diameter. Het systeem meet met een nauwkeurigheid tot 0,035 mm. Het meetbereik van 1.000x600x400 mm bedekt 3D metingen van objecten tot een lengte van 1 meter. Ongeveer 90 procent van alle testdelen is korter dan 1 meter. Toch kunnen ook langere buizen en draden zonder problemen worden gemeten. Doordat de meetcel aan de zijkanten geopend kan worden, kunnen langere testdelen doorgeschoven en per deel gecontroleerd worden. TubeInspect P8 voldoet aan de hoogste eisen qua betrouwbaarheid en meetsnelheid. Gecombineerd met het software platform BendingStudio, biedt het system diverse toepassingsgeoriënteerde functionaliteiten.

TubeInspect P8 past op een regulier Euro-pallet. Dat scheelt transportkosten en ruimte. Dankzij het compacte formaat en diverse handige functies, kan TubeInspect P8 makkelijk worden vervoerd naar verschillende locaties om te meten.

Website Aicon 3D Systems

Tube & wire vindt plaats van 7 tot en met 11 april in Messe Düsseldorf (D)