Nieuw nestingsysteem in Radan verlaagt materiaalgebruik

0

Versie 2018 R1 van het CADCAM-systeem Radan bevat een vernieuwd nestingsysteem. Hiermee kan een plaatbewerker zijn materiaalgebruik tot 9% verlagen, aldus Radan.

Radan bestempelt het nieuwe projectnesting systeem als een grote prestatie-upgrade. Een nieuw algoritme voorziet in een alternatieve benadering om een reeks nesten te optimaliseren. De software kijkt nu naar alle nestings en reduceert het aantal volledige platen in plaats van te focussen op hoe vol elke individuele plaat is.

Andere verbeteringen in de nieuwe versie van Radan zijn:
Geoptimaliseerde plaataanslagen bij Radbend:  Radbend laat een verbeterde afstemming van de onderdelen in de kantbank toe en reduceert het vereiste aantal plaataanslagen tussen het kanten, wat de veiligheid van het proces verhoogt. Default views: Ontwerpers kunnen vooraanzicht, zijaanzicht of isometrisch zicht oproepen in zowel Radbend als Radan 3D. Profiling kent zes updates: geoptimaliseerde aansnijlijn voor micro-joints; grotere controle over afrondingen; lasergebruikers kunnen fijne markeringen (bijvoorbeeld barcode, tekst, nummer) aanbrengen om onderdelen te identificeren; extra ondersteuning voor het nauwkeurig snijden van cirkelvormige gaten op CNC plasmamachines; meer besparing dankzij een doorgedreven beheer van de restplaat –> minder verspilling; verbeterde ‘flycutting’ voor fiberlasers: de machine stopt niet tijdens de gehele opdracht, wat de cyclustijd verkort.

Radan
De nestingsoftware kijkt nu naar alle nestings en reduceert het aantal volledige platen in plaats van te focussen op hoe vol elke individuele plaat is.

Meer gebruiksgemak
Ten slotte zijn er nog enkele kleinere aanpassingen die samen het gebruiksgemak van Radan verhogen: ingebouwde Teamviewer; stock lijst updaten in nest projecten met slechts één klik; programma’s makkelijker wisselen van het ene machinegereedschap naar het andere; natuurlijke manier van manouvreren rond de onderdelen om kenmerken te selecteren; Optioneel Analytics systeem dat Radan ontwikkelaars helpt om informatie te verzamelen over hoe klanten de software gebruiken, zodat elke nieuwe release kan focussen op de specifieke noden van de industrie.

Twee releases per jaar
Om de nieuwste ontwikkelingen telkens zo snel mogelijk bij de gebruikers te krijgen, brengt Radan voortaan twee nieuwe releases per jaar uit. Zo hoeven de klanten nooit met software ouder dan 6 maanden te werken.