Nieuw ontwerp MIG/MAG-toortsen

0

In de gemoderniseerde PSF-serie van MIG/MAG-toortsen van Esab Welding & Cutting Products zit nu ook de nieuwe PSF 520W watergekoelde toorts. Deze heeft een 500A 100%-bedrijfscyclus met zowel menggas als CO2, voor veeleisende klussen met draden tot een diameter van 1,6 mm.

De PSF 520W is voorzien van een koelsysteem met twee circuits dat koelwater helemaal naar de zitting van het gasmondstuk en naar de contacttip brengt. De toorts blijft koeler en comfortabeler in toepassingen met hoge temperaturen en hoge boogtijd, zoals gepulseerd MIG-lassen en het gebruik van gevulde draden met een grote diameter. Bijkomende voordelen van verminderde warmte door koeling met twee circuits zijn een betere draadaanvoer, langere levensduur van verbruiksartikelen, een stabielere boog, minder aanhechting van spetters, eenvoudiger reinigen en minder risico op werveling in het beschermgas.

In de PSF-serie van Esab vindt men ook de PSF 420W watergekoelde toorts (450A 100%-bedrijfscyclus) en vier gasgekoelde modellen (de PSF 260, PSF 315, PSF 415 en PSF 515) met 225A tot 450A bij een 60%-bedrijfscyclus. Kabellengte-opties zijn 3, 4 en 5 m. Hoewel de voorkant volledig opnieuw is ontworpen, blijven de slijtdelen volledig compatibel met de vanouds gebruikte, beproefde PSF-slijtdelen. Dit omvat ook duurzame contacttips gemaakt van een premium koper-chroom zirkoniumlegering (CuCrZr) die tegen slijtage bestand is, zodat men langer kan lassen met een enkele contacttip.