Nieuw partnerschap biedt G-Code simulatie binnen Mastercam

CNC Software LLC, de ontwikkelaar van de CAD/CAM software Mastercam, is een samenwerking aangegaan met CAMWERK om klanten te voorzien van de unieke en eenvoudig te gebruiken volledig geïntegreerde oplossing genaamd NC2Check. De integratie geeft Mastercam-klanten de mogelijkheid om G-codes te simuleren binnen Mastercam. De oplossing voorkomt machineschade, stilstandtijden en storingen en maakt de productie en programmering nog efficiënter en bovendien foutloos.

Met NC2Check van CAMWERK is het mogelijk om G-codes te simuleren binnen Mastercam.

N2Check simuleert nauwkeurig de CNC-machine en het gehele bewerkingsproces. Door de NC-code via NC2Check te verifiëren, beschikken gebruikers over een op NC-code gebaseerde virtuele machinesimulatie van alle bewegingen. NC2Check helpt gebruikers fouten op te sporen die leiden tot machinestilstand, schade aan het werkstuk of zelfs dure botsingen op CNC-machines, nog voordat de echte bewerking begint.

“We zijn verheugd om met CAMWERK samen te werken aan een complete mapping van de gehele bewerkingsmachine en simulatie van NC-programma’s op basis van G-code en deze beschikbaar te stellen aan meer dan 300.000 gebruikers”, aldus Stas Mylek, Partnership Program Manager, CNC Software, LLC. “De samenwerking tussen beide bedrijven biedt Mastercam-gebruikers een complete machinesimulatie voor het detecteren van problemen zoals verplaatsingslimieten of potentiële werkstukbotsingen voordat de bewerking plaatsvindt”, vervolgt Mylek.

Simuleren met een druk op de knop

NC2Check is een add-on voor Mastercam. De enkele knop stelt gebruikers in staat om NC2Check te starten om volledige simulatie en G-code verificatie te bieden vanuit Mastercam. Bircan Öztürk, directeur van CAMWERK zegt: “Met NC2Check kunt u botsingen en fouten direct op uw PC zien en volledig virtueel op uw machines draaien. Het is een klein hulpmiddel, maar het effect ervan in de productie maakt het tot een real-time wonder voor iedereen.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Kennametal gereedschapsbibliotheek beschikbaar in Mastercam

23-03 Mastercam-ontwikkelaars hebben nauw samengewerkt met Kennametal om gebruikers in staat te stellen gegevens over…

Personeel en Opleiding

Wild skateboard

06-03 “Elk jaar kijken we uit naar alle inzendingen”, zegt Peter Mancini, Product Manager, Education…

Verspanen

Mastercam Multiaxis Machining verbetert de productiviteit

05-01 Mastercam Multiaxis biedt een breed scala aan meerassige bewerkingsstrategieën (toolpaths). Deze toolpaths zijn ook…

Featured

Frezer Daniël (20) wil op WorldSkills het beste uit zichzelf halen

07-07 ‘Supermooi’. Het is een woord dat Daniël van Voorthuizen (20) regelmatig in de mond…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV