Mastercam Multiaxis Machining verbetert de productiviteit

Meerassige bewerkingen kunnen de productiviteit en daarmee het concurrentievermogen drastisch vergroten. Om die reden heeft Mastercam de nieuwe Multiaxis add-on ontwikkeld voor Mastercam Mill 3D, Router 3D, Mill-Turn en Mastercam voor Solidworks. De add-on verbetert de productiviteit van vier- en vijfassige simultane bewerkingsmogelijkheden voor Mastercam.

Mastercam heeft de nieuwe Multiaxis add-on ontwikkeld voor Mastercam Mill 3D, Router 3D, Mill-Turn en Mastercam voor Solidworks. Deze add-on zorgt voor een hogere productiviteit bij meerassige bewerkingen.

Mastercam Multiaxis biedt een breed scala aan meerassige bewerkingsstrategieën (toolpaths). Deze toolpaths zijn ook handig voor de geavanceerde besturing van drie-assige machines. Met de nieuwe Multiaxis Unified toolpath is het mogelijk om meerdere input-geometrieën te selecteren om de gereedschapspaden te genereren. Met behulp van die geometriekeuzes kiest het toolpath het beste algoritme om de gereedschapsbanen te berekenen.

Mastercam heeft ook verbeteringen en nieuwe opties aangebracht in Deburr toolpath. Met ‘Number of cuts along edges’ kunnen gebruikers meerdere sneden toevoegen aan het Deburr toolpath. Op die manier kunnen randen beter afgerond en afgevlakt worden voor een hogere werkstukkwaliteit en minder nabewerkingen. Bovendien is het mogelijk om met de nieuwe Tilt Range-opties de kanteling te beperken wanneer het bewerkingstype is ingesteld op vijfassig simultaan of 3+2-assen. Verdere verbeteringen zijn aan te treffen in het Swarf Milling toolpath en het Rotary Advanced toolpath.

Simulatie

Mastercam blijft de kritische machinesimulatie die nodig is voor optimale meerassige programmering uitbreiden. Mastercam Simulator is nu uitgebreid met de nieuwe Smart Measure-functie, waarmee gebruikers tijdens de simulatie snel en nauwkeurig afstanden kunnen meten in het grafische venster. Simulator verwerkt nu standaard drie en vijfassige bewerkingen sneller bij het backplotten, verifiëren of simuleren, en geeft nu alle botsingen, nabijheidswaarschuwingen en asoverschrijdingen weer in het nieuwe rapportvenster.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Featured

Frezer Daniël (20) wil op WorldSkills het beste uit zichzelf halen

07-07 ‘Supermooi’. Het is een woord dat Daniël van Voorthuizen (20) regelmatig in de mond…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X