Wild skateboard

Mastercam houdt ieder jaar de Wildest Parts Competition om de interesse van studenten en deelname aan de productie aan te moedigen. De bedoeling is dat studenten onderdelen maken die creativiteit en technische vaardigheden demonstreren met behulp van Mastercam.

Het project voor het winnnende skateboard begon als een eenvoudig persoonlijk project. Uiteindelijk ontwierpen en vervaardigden de studenten alles op het bord, behalve de elektronica.

“Elk jaar kijken we uit naar alle inzendingen”, zegt Peter Mancini, Product Manager, Education bij Mastercam. “Er zijn zoveel getalenteerde en toegewijde docenten en de kwaliteit en originaliteit van het werk van hun studenten met Mastercam is zowel geweldig als inspirerend.”

Elektrisch skateboard

In de educatieve divisie diende een team van Vincennes University, Indiana, een werkend elektrisch skateboard in. Het project begon als een eenvoudig persoonlijk project totdat hun instructeur hen benaderde om deel te nemen aan de wedstrijd. De studenten ontwierpen en vervaardigden alles op het bord, behalve de elektronica. De tweede plaats ging naar  een team van de National Xinying Industrial Vocational High School, Taiwan, dat een viool ontwierp. Ze wilden een product ontwerpen dat de ‘koude’ indruk die mensen hebben van de maakindustrie zou veranderen, dus creëerden ze een viool vol enthousiasme en warmte. De derde plaats ging naar  Kwan Syn Yen van de National Tsing Hua University (Taiwan), die een combinatie/masterslot in de vorm van een eindfrees indiende, als eerbetoon aan CNC-productie.

Professionele divisie

Naast de educatieve divisie is er ook een professionele divisie. Deze laat instructeurs en operators buiten de gebaande paden denken en hun Mastercam-vaardigheden pushen om iets buitengewoons te maken. In deze divisie diende David Berry van het Southwestern Illinois College een turbocharged waaier in, die werd gemaakt om zijn vaardigheden te stimuleren en een deel te voltooien dat zijn huidige kennis te boven ging. David wilde altijd al een waaier snijden, dus ontwierp hij een bureaustuk met een 12-blads, grote wielcompressorontwerp.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Nieuw partnerschap biedt G-Code simulatie binnen Mastercam

09-01 N2Check simuleert nauwkeurig de CNC-machine en het gehele bewerkingsproces. Door de NC-code via NC2Check…

Verspanen

Mastercam Multiaxis Machining verbetert de productiviteit

05-01 Mastercam Multiaxis biedt een breed scala aan meerassige bewerkingsstrategieën (toolpaths). Deze toolpaths zijn ook…

Featured

Frezer Daniël (20) wil op WorldSkills het beste uit zichzelf halen

07-07 ‘Supermooi’. Het is een woord dat Daniël van Voorthuizen (20) regelmatig in de mond…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen