Nieuwe dimensie in snijsnelheid

Bystronic presenteert op de Euroblech een 10 kW laserbron voor zijn ByStar fiberlaser snijsysteem. De Zwitserse machinebouwer spreekt van een fenomenale technologische sprong, die resulteert in ongelofelijke snijsnelheden.

Met de 10 kW bron biedt de ByStar Fiber het hoogste laservermogen in het portfolio van Bystronic. De technologische sprong van de tot dusverre beschikbare 4 en 6 kW systemen naar de nieuwe 10 kW niveau is volgens Bystronic fenomenaal. Vergeleken met 4 kW fiberlasers – de industriële standaard – verhoogt het 10 kW aggregaat de snijsnelheden op de ByStar Fiber met een factor 4. Zo kunnen de gebruikers vier keer het aantal metalen plaatonderdelen snijden in dezelfde tijd als de meeste van hun concurrenten. De grootste snelheidsvoordelen worden behaald in materiaaldikten tussen 3 en 12 mm. Maar de 10 kW fiberlaser bereikt ook ongekende snelheden in plaatdikten tot 30 mm.

Snijkop met Spot Control
Snelheid is prachtig, maar tegelijk ook waardeloos als de snijkwaliteit niet van een constant hoge kwaliteit is. Daarom komt Bystronic met nog een innovatie: een nieuwe snijkop, die in eigen huis is ontwikkeld. De snijkop is essentieel voor het garanderen van een hoge snijkwaliteit. Het belang hiervan groeit naarmate het laservermogen toeneemt en een breder spectrum van toepassingen zich opent. The ByStar Fiber snijdt RVS, aluminium, non-ferro metalen en staal en dit allemaal van dun tot dik materiaal. Om consistent de beste snijkwaliteit te bereiken in deze brede materialenmix, moet de snijkop zich flexibel aanpassen aan het snijden van telkens andere materialen met allemaal hun specifieke eigenschappen. En wel automatisch, zonder ingrijpen van operator. Om dit te bereiken heeft Bystronic de snijkop uitgerust met de functie Spot Control. Deze nieuw ontwikkelde functie vormt de laserstraal. Afhankelijk van plaatdikte en materiaalsoort, past Spot Control de focus nauwkeurig aan. Hierdoor behaalt de ByStar Fiber altijd de optimale bewerkingskwaliteit, ondanks variërende dikten en soorten en dit allemaal op topsnelheid.

Automatisering
Een dergelijk snel systeem schreeuwt natuurlijk om automatisering voor beladen en uitsorteren. Hiervoor kunnen gebruikers van de ByStar Fiber kiezen tussen de ByTrans Extended en de ByTrans Cross belaad- en ontlaadsystemen. Op de Euroblech toont Bystronic  de mogelijke combinatie met de ByTrans Extended als een stand-alone oplossing. In deze configuratie handelt de ByTrans Extended het complete laden en ontladen van materialen af:   het laden van ruw plaatmateriaal en het verwijderen van de gesneden onderdelen en het schroot na het snijproces. Het tweede automatiseringssysteem ByTrans Cross functioneert op vergelijkbare wijze. Maar in aanvulling op de aanvoer van het materiaal, biedt het ook meer flexibele mogelijkheden voor het ontladen van onderdelen en schroot.

Bystronic
Hall 12, stand B66, stand A66, stand A73

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

CLT Metal Service trekt sprint in productiesnelheid en capaciteit

01-12 Met deze configuratie zet het Limburgse metaalbedrijf in op de toekomst met een optimale…

Bedrijf en Economie

20 jaar MetaalNieuws in jubileummagazine samengevat

27-10 In een speciaal jubileummagazine (A4-formaat) dat begin december zal gaan verschijnen blikken wij samen…

Plaatbewerking

Productiviteitswinst met nieuwe laser en software

21-10 Vlonder Plaatwerk is een toeleverancier die op klantspecificatie producten in staal, RVS en aluminium…

Plaatbewerking

ERBA Groep zet groei binnen onderdelen door

20-10 Van Soest: ”Ik denk dat het voor iedereen geldt dat we een bijzondere tijd…

Plaatbewerking

ERBA koopt 12 kW fiber lasersnijder van Amada

01-10 Jolanda van Soest van de ERBA Groep vertelt: “Ons bedrijf is continu in ontwikkeling…

MetavakNieuws

Carmitech focust met CoastOne en Penta Laser

29-09 Carmitech is al een aantal jaren actief en heeft als machineleverancier verschillende machines in…

Plaatbewerking

Fiber Laser Benelux gaat live snijden op METAVAK

23-09 Dat was vorig jaar ook al de bedoeling, maar daar is het om de…

Plaatbewerking

KUBO snijdt grote diversiteit in een hoog tempo

07-09 En dat is precies wat KUBO nodig heeft. Het bedrijf realiseert complete kasprojecten en…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X