Nieuwe kantenfrees voor afschuiningen tot 7 mm

Trumpf introduceert de nieuwe kantenfrees TruTool TKA 700 als opvolger van de TKA 500. Met dit nieuwe handgereedschap kunnen in staal (400N/mm2) afschuiningen tot 7 mm worden gerealiseerd

De TruTool TKA 700 is veelzijdig inzetbaar voor buisbewerking, rechte kanten, binnen- en buitencontouren en boringen.

Hiervoor zijn slechts twee arbeidsgangen nodig: in de eerste stap haalt de gebruiker met het nieuwe model 5 mm, in de tweede de resterende 2 mm. Met verschillende wisselplaathouders kan hij een afschuiningshoek tussen 15 en 60 graden (in stappen van telkens 5 graden) bereiken. Bovendien kan de nieuwe kantenfrees voor veel gevallen van de lasnaadvoorbereiding worden ingezet. Zelfs afronden met radii van 2, 3 of 4 mm is volgens Trumpf probleemloos mogelijk.

Nieuwe motor

Doorslaggevend voor de hoge prestaties van de TKA 700 is vooral de nieuwe motor, een 1700 Watt sterk, compact exemplaar met toerentalregeling. Deze zorgt voor hoge draaimomenten en is zelfs bij zware belastingen langdurig betrouwbaar inzetbaar. Omdat ergonomie bij de praktische inzet van elektrogereedschappen van groot belang is, zorgt Trumpf door nauwkeurig geproduceerde tandwielen in de aandrijving ervoor dat de nieuwe kantenfrees rustig en trillingvrij loopt.

Een mechanische veiligheidskoppeling minimaliseert de terugslag die kan worden verwacht als de machine blokkeert, wanneer bijvoorbeeld een niet materiaalconforme afschuiningshoogte is ingesteld. De machine weegt maar 3,5 kilo en de bediening – zoals het instellen van de afschuiningshoogte – is eenvoudig. De ingezette wisselplaten kunnen drievoudig gewisseld worden en zijn eenvoudig te vervangen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetaalNieuws Extra IM

Topdeals FEIN met kantenfrees en haakse slijper

23-02 Twee elektrische gereedschappen vergemakkelijken de werkstappen van de lasnaadvoorbereiding tot aan het afslijpen van…

Verspanen

Hoogwaardige kanten zonder nabewerking

11-12 Met de TruTool TKA 1500 heeft Trumpf een nieuwe kantenfrees ontwikkeld, die aan rechte…

Werkplaatstechniek

Twee nieuwe kantenfrezen Metabo

07-12 Metabo brengt twee nieuwe kantenfrezen op de markt voor het breken van scherpe randen,…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X