Nieuwe kleine stootdempers van ACE optimaal bestand tegen agressieve vloeistoffen

0

ACE Stoßdämpfer brengt een verbeterde versie van de kleine stootdempers uit zijn Protection-serie op de markt. De speciaal voor zware productieomstandigheden ontwikkelde PMCN-serie is nu uitgerust met beschermkappen van thermoplastisch polyurethaan (TPU). Deze beschermkap, in de vorm van een vouwbalg, voorkomt dat agressieve substanties in de afdichting van de kleine stootdemper terecht komen.

De verbeterde bescherming is te danken aan de buigzaamheid van de TPU-kunststof en de verminderde stootgevoeligheid van dit materiaal. Door het lichte, maar stevige materiaal is bovendien een extra interne retourveer niet nodig. Dit leidt tot een hogere standtijd. In tegenstelling tot de oude vouwbalg, die uit Teflon bestond, wordt de nieuwe uitvoering niet meer verlijmd, maar geklemd. Dit maakt de dempers nog minder kwetsbaar. Agressieve snij-, smeer- en schoonmaakmiddelen krijgen hierdoor geen kans om de stootdemper binnen te dringen en zich met de hydraulische olie te vermengen.

Hermetisch afgesloten
Dankzij de nieuwe oplossing blijft de dempingsfunctie van de ACE-stootdemper intact. Bovendien is de kleine stootdemper onderhoudsvrij en inbouwklaar. De rolmembranen binnenin de stootdemper worden door de kappen van themoplastisch polyurethaan hermetisch van de buitenomgeving afgesloten. Ze houden het machineonderdeel gesloten, zodat deze slag voor slag massa’s betrouwbaar tot stilstand brengen. De dichte kleine stootdempers met rolmembraantechniek van ACE bereiken maximale standtijden van meerdere miljoenen slagen.

ACE stootdemper
De verbeterde bescherming van de nieuwe stootdempers is te danken aan de buigzaamheid van de TPU-kunststof en de verminderde stootgevoeligheid van dit materiaal.

Ook leverbaar in roestvrij staal
Om de stootdemper zo breed mogelijk in te kunnen zetten, is de nieuwe PMCN-serie verkrijgbaar in de draaddiktes M14 tot M25, met een demperslag van 12,5 tot 25,4 mm en een energieopname van 20 tot 136 Nm/slag. Zoals gebruikelijk bij ACE, is de demper ook leverbaar in roestvrij staal. Deze hebben een aantrekkelijk design en voldoen dankzij de speciale olie aan de hoge hygiëne-eisen van de levensmiddelenindustrie en medische technologie. Hierdoor kunnen gebruikers die met agressieve vloeistoffen werken, ook volop profiteren van deze duurzame stootdemper.

www.ace-ace.com