Top laskwaliteit door je mobieltje

0

Kemppi heeft een nieuwe mobiele app geïntroduceerd voor zijn universele lasbeheersoftware WeldEye. De app werkt als mobiele gebruikersinterface voor de cloudgebaseerde software en biedt een nieuwe set Industrie 4.0-tools voor lasprofessionals waarmee ze de laskwaliteit, productieprocessen en productiviteit efficiënter kunnen beheren.

De verbinding tussen de WeldEye-app en lasapparatuur (compatibel met de Kemppi FastMig-productserie en elk ander model of merk lasapparatuur met adapters) wordt tot stand gebracht via een digitale connectiviteitsmodule die lasgegevens verzamelt en draadloze gegevensoverdracht via Bluetooth mogelijk maakt. Vervolgens uploadt de app de gegevens via wifi naar de WeldEye-cloudservice. Uploaden is ook mogelijk via mobiele netwerken, wat handig is op plaatsen waar geen wifi beschikbaar is.

Papierloze productie
Het is mogelijk de app uitsluitend te gebruiken om door lasprocedurespecificaties te bladeren. “De lassers hebben via hun mobiele telefoons eenvoudig toegang tot de WPS-bibliotheek van hun bedrijf. Ze kunnen ook digitale werkopdrachten ontvangen en de voortgang van werkzaamheden rapporteren. Wanneer lasgegevens worden verzameld, kunnen ze zelfs feedback krijgen op hun lassen, waaronder warmte-inbrengwaarden”, vertelt Vesa Tiilikka, Product Manager Software bij Kemppi. “Papierloze productie wordt realiteit met WeldEye. De nieuwe functie voor digitale werkopdrachten, de mobiele toegang tot lasprocedurespecificaties en de API’s van WeldEye voor integratie in real-time met ERP/MES-systemen van bedrijven brengen Industrie 4.0 een stap dichter bij onze klanten”, aldus Juhana Enqvist, CDO van Kemppi.

Top laskwaliteit door je mobieltje
De mobiele app werkt als bibliotheek in handformaat voor lasprocedurespecificaties.

Aanzienlijke kostenbesparingen
De verzameling van digitale lasgegevens en verificatie met behulp van digitaal opgeslagen lasprocedurespecificaties heeft tal van voordelen. Kwaliteitscontrole in real-time verlaagt de kosten en verbetert de productiviteit, doordat afwijkingen van de kwaliteit onmiddellijk kunnen worden vastgesteld en opgelost. Vroegtijdig ingrijpen bij lasafwijkingen kan aanzienlijke kostenbesparingen opleveren. Daarnaast kunnen bedrijven met wereldwijde productie- en toeleveringsketens erop vertrouwen dat ze voldoen aan de vereisten van verschillende lasnormen voor verkoop over de hele wereld. “Digitale oplossingen worden steeds populairder in de lasindustrie door hun enorme potentieel. Niemand wil een slechte laskwaliteit. Alleen door de naleving van lasnormen te monitoren kunnen we er zeker van zijn dat de lassen om ons heen zonder risico en van hoge kwaliteit zijn. WeldEye biedt een eenvoudige manier om dat te doen – en nu kan het zelfs met je mobieltje”, zegt Tilikka. De WeldEye-app kan gratis worden gedownload op mobiele apparaten met Android 6.0 of hoger via Google Play. Voor het gebruik is een actieve Kemppi WeldEye-account nodig.

Top laskwaliteit door je mobieltje
De digitale connectiviteitsmodule van WeldEye kan verbinding maken met elk model lasapparatuur.