Nieuwe MasterMig serie Kemppi

Kemppi introduceert de nieuwe premium compact MIG-serie. Deze omvat de drie modellen 353, 355 en 358, met handmatige, auto en autopuls specificaties.

De MasterMig-modellen 353, 355, 358 met transportunits T35A, T25MT en P45MT.

MasterMig is de premium compact MIG-serie met een hoge inzetbaarheid voor handmatig, synergisch en puls-MIG-lassen. “MasterMig tilt industriële lasprestaties naar een hoger niveau. Digitale boogregeling, snelle insteltechnieken en een uitstekende vermogen-gewichtsverhouding creëren een nieuwe standaard voor laskwaliteit en efficiëntie op het werk”, aldus John Frost, productmanager, Kemppi Lasmachines. De leveringen voor de modellen 353 en 355 beginnen in april. Het model 358 komt later in dit jaar op de markt. Gebruikers kunnen de geïntegreerde led-werklampen inschakelen. Dit verbetert de veiligheid en verhoogt de productiviteit bij weinig licht.

Het instellen van de parameters gaat snel en eenvoudig met Weld Assist. Nieuwe MAX processen – MAX Speed, MAX Cool en MAX Position verhogen de productiviteit, verhogen de lassnelheid, verbeteren de controle over het smeltbad en verlagen de warmte-inbreng (optioneel bij de MasterMig 355- en 358-modellen). MasterMig 358 maakt draadloos verbinding met de lasbeheersoftware WeldEye en bevat een gratis proeflicentie-optie van 3 maanden voor een nieuwe WeldEye ArcVision-module, die de boogtijd en lasparameters bijhoudt en registreert. De proeflicentie van WeldEye ArcVision omvat ook een nieuwe digitale WPS (dWPS) functie.

Het mechanische safe-lift ontwerp zorgt ervoor dat de MasterMig met de hand kan worden gedragen of met een kraan boven het grondniveau kan worden opgehangen, zodat de stroombron veilig en gemakkelijk op locatie kan worden verplaatst. Daarnaast ondersteunen vier optionele transportunits alternatieve omstandigheden en mobiliteit op locatie, waaronder de nieuwe T35A onderwagen.

Door de Beta e SH lashelm in drie standen te klikken, is meervoudig gebruik mogelijk, van lassen tot slijpen en inspectie.

Door de Beta e SH lashelm in drie standen te klikken, is meervoudig gebruik mogelijk, van lassen tot slijpen en inspectie.

Veiligheids- én lashelm

Kemppi lanceert ook de nieuwe Beta e voor SH lashelmen die kostenefficiënte arbeidsveiligheid bieden met volledige hoofd- en gezichtsbescherming en de mogelijkheid om de veiligheidshelm zelfs tijdens het lassen te dragen. Beta e90 SH lashelmen zijn uitgerust met een passieve of automatische verduisteringslens, zodat ze een verbeterde arbeidsveiligheid bieden met volledige gezichts- en hoofdbescherming tegen vonken en spatten, evenals de mogelijkheid om de veiligheidshelm met de verplichte gehoorbescherming te dragen tijdens het lassen.

Snelle en veilige installatie op de gehoorbeschermingshouders van de veiligheidshelm maakt het gemakkelijk om naar verschillende werkmodi te schakelen. Door de Beta e SH lashelm in drie standen te klikken, is meervoudig gebruik mogelijk, van lassen tot slijpen en inspectie. Dat maakt de Beta e SH lashelm een kostenefficiënte oplossing om de veiligheidshelm eenvoudig om te bouwen tot een lashelm.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Win een oranje lashelm op METAVAK

19-09 Anderhalve maand na METAVAK gaat in Qatar het WK Voetbal van start. Op 21…

Verbinden

Oranje boven met de Weldkar OrangeOne

25-08 Deze is volgens de specialist in las-  en snijtechniek een ware ‘must’ voor iedere…

Verbinden

Nieuwe MIG-laspistolen Kemppi

01-03 Minder vermoeidheid heeft een positief effect op het werk van een lasser en verbetert…

Verbinden

Kemppi vernieuwt MasterTig

05-11 Kemppi heeft een vernieuwde MasterTig-productserie geïntroduceerd. Het MasterTig-productassortiment biedt een keuze aan vermogensvarianten met…

Verbinden

Top laskwaliteit door je mobieltje

10-04 Kemppi heeft een nieuwe mobiele app geïntroduceerd voor zijn universele lasbeheersoftware WeldEye. De app…

Verbinden

Nieuwe organisatie Vlamboog: lasaccessoires en PBM

26-10 Naast de decennialange productie van elektrodehouders, Flair gutstangen, complete las- en gutssets en koppelingen,…

Verbinden

Esab onthult F&G lashelmen

10-04 Esab Welding & Cutting Products heeft haar F&G-assortiment lashelmen onthuld, de F20, G30, G40…

Verbinden

Kemppi opent centrum voor lasrobotica in China

20-12 Om zijn activiteiten op het gebied van lasrobotica te ondersteunen en de groei in…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X